Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 28 Ağustos 2014 - 14:18 Yorum: 0

Vanlı kızlar, başarıya "kulaç" atacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından iki yıl önce hizmete açılan olimpik havuzda yüzme eğitimi alan Vanlı kızlar, kenti Uluslararası GAP Gençlik Festivali'nde temsil edecek

Vanlı kızlar, başarıya 'kulaç' atacak

VAN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından iki yıl önce hizmete açılan olimpik havuzda yüzme eğitimi alan Vanlı kızlar, kenti Uluslararası GAP Gençlik Festivali'nde temsil edecek.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Adıyaman Valiliği tarafından ortaklaşa düzenlenen Uluslararası GAP Gençlik Festivali, bu yıl Vanlı bayan yüzücüleri ağırlayacak.

Festival kapsamındaki yüzme yarışlarına ilk kez katılacak olan Vanlı 5 kız yüzücü, 2 yıl önce hizmete giren olimpik havuzda aldıkları eğitimle başarıya kulaç atmayı hedefliyor.

Kısa süre önce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne tayin edilen yüzme antrenörü Doğan Güneş Altuk nezaretinde çalışmalarına hız veren Vanlı sporcular, antrenmanlardaki performanslarıyla göz dolduruyor.

Antrenör Altuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Van'da, profesyonel olarak yüzme sporuyla ilgilenen bayan sporcu bulunmadığına dikkati çekerek, göreve başlar başlamaz olimpik havuzda yüzmeyi öğrenen kızlarla iletişime geçtiğini söyledi.

Yaşam biçimi olan yüzmenin Van halkına anlatılmasına ve özellikle kız çocuklarının yüzücülük eğitimi almasına çalıştıklarını vurgulayan Altuk, acemiliklerinin ardından normal eğitim verdikleri 5 kızla, bu yıl düzenlenen Uluslararası GAP Gençlik Festivali'ne katılacaklarını ifade etti.

Altuk, 5 kız sporcu ile Van'ın ilk kez bir yarışmaya katılacağını bildirerek, "Şu an eğitim alan kızlarımız henüz tam anlamıyla profesyonel değiller, fakat yarışlara büyük bir heyecanla hazırlanıyorlar. Biz de bunun gururunu yaşıyoruz. Temsili de olsa 5 bayanla olsa gitmek çok heyecan verici. Hedefimiz, bu sporcuları 4 ayrı branşta yetiştirerek gelecek düzenlenecek yarışmalara dahil etmek. Bu anlamda yetkililerden de destek bekliyoruz" dedi.

-"Cinsiyetin bize verdiği ezikliği ortadan kaldırdık"

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından iki yıl önce hizmete giren olimpik yüzme havuzunda yüzücülük eğitimi alan İlayda Can ise aldıkları eğitimin ardından antrenörlerinin de kendilerine olan inancıyla yarışlara katılmaya karar verdiklerini söyledi.

Birçok kişinin kendilerine inanmamasına rağmen çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini anlatan Can, "Zaman zaman hevesimiz kırıldı ama biz çalışmaları bırakmadık. Burada bu tür imkanlara sahip olmamız bizleri motive etti. Artık cinsiyetimizden dolayı çekinmiyoruz. Yüzücülük eğitimi alarak cinsiyetimizin bize verdiği ezikliği ortadan kaldırdık" diye konuştu.

Yüzücülerden Merve Demirci de kız çocuklarının yüzmesine karşı bölgede bir ön yargı olduğuna değinerek, bu ön yargıyı kırmak için yüzme öğrendiğini ve Van'ı, GAP Gençlik Festivali'nde temsil edecek olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber