Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 27 Haziran 2016 - 14:23 Yorum: 0

Vardan: “Anlaşmanın İki Ülkeye Olumlu Katkı Sağlayacağını Ümit Ediyoruz”

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşmanın ticaret ve yatırım ilişkisine olumlu katkı sağlayacağını ümit ettiğini...

Vardan: “Anlaşmanın İki Ülkeye Olumlu Katkı Sağlayacağını Ümit Ediyoruz”

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşmanın ticaret ve yatırım ilişkisine olumlu katkı sağlayacağını ümit ettiğini söyledi.

Dış Ekonomik ilişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye ile İsrail arasında bugün varılan anlaşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Vardan, anlaşmanın iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım ilişkisine olumlu katkı sağlayacağını ümit ettiğini söyledi.

Türkiye ve İsrail'in, Batı ittifakının önemli iki ülkesi olduğunu ve her ikisinin de bölgede serbest piyasa ekonomisinin ve çok partili demokrasinin hakim olduğu nadir ülkeler arasında bulunduğunu belirterek "Elbette İsrail'in kuruluşundan bugüne kadar, uygulanan politikalar nedeniyle komşu ve bölge ülkeleriyle yaşadığı sorunlar Türkiye'yi de olumsuz etkilemiştir. Özellikle 2010 yılında Mavi Marmara krizi sebebiyle ilişkiler, neredeyse durma noktasına gelmişti. Ancak Türkiye, İsrail ile yaşadığı siyasi sorunları, ekonomik ilişkilere yansıtmama konusunda azami çabayı da göstermiştir" dedi.

Vardan, bölgenin iki önemli ülkesinin aradaki sorunların halline yönelik bir anlaşmaya varmış olmalarının, bilhassa bölgenin siyasi ve ekonomik geleceği açısından çok önemli bir gelişme olduğunu söyleyerek "Her ne kadar bu anlaşmanın, yaşamını yitirmiş olan insanlarımızı geri getirmeyecek olduğunu bilsek de, Filistin halkının insani durumunu iyileştirme yönünde, yaşama muslukları yıllardır kesilmiş olan Gazze'de enerji ve su ile ilgili yapılacak yatırımların ve insanı yardımların ulaştırılması için yapıcı düzenlemelerin bu anlaşmada yer alması memnuniyet vericidir. Anlaşmanın bundan sonra iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerine olumlu katkı sağlayacağını ümit ediyorum. Özellikle ekonomik çerçevede, enerji arz güvenliği ve enerji kaynak çeşitliliği adına bölgedeki dengeler açısından önemli fırsatlar oluşacaktır. Ayrıca başta enerji, inşaat, altyapı ve turizm olmak üzere farklı sektörlerde ekonomik işbirlikleri de gündeme gelecektir" şeklinde konuştu.

Vardan açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı: "DEİK bünyesinde 133 İş Konseyimizden birisi Türkiye-İsrail İş Konseyidir ve 1993 yılında kurulmuştur. Konseyimiz, bugüne kadar iki ülke arasındaki potansiyel yatırım ve ticaret alanlarını tespit ederek, iş adamlarımıza yol gösterme misyonunu yerine getirmeye çalışmıştır. Bu kapsamda, anlaşma sonrası oluşacak sıcak iklimde önümüzdeki dönemde de taraflar arasında ekonomik işbirliğinin artırılması konusunda İş Konseyimiz çalışmalarına devam edecektir".

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber