Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 08 Eylül 2016 - 13:13 Yorum: 0

Vardan: “Darbe girişimi sonrası 35 ülkede üst düzey temaslar gerçekleştirildi”

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında oluşturulan DEİK Acil Eylem Planı çerçevesinde bugüne kadar iş konseyleri tarafından...

Vardan: “Darbe girişimi sonrası 35 ülkede üst düzey temaslar gerçekleştirildi”

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında oluşturulan DEİK Acil Eylem Planı çerçevesinde bugüne kadar iş konseyleri tarafından 35 ülkeye ziyaretler gerçekleştirildiğini söyledi:

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında oluşturulan DEİK Acil Eylem Planı çerçevesinde bugüne kadar iş konseyleri tarafından 35 ülkeye ziyaretler gerçekleştirildiğini belirtti. Vardan, "15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından gerçekleştirdiğimiz istişare toplantısında, tüm İş Konseyi Başkanlarımızdan, kendi sorumlu oldukları ülkelere kısa bir süre içinde giderek yüz yüze temas kurmalarını talep etmiştik. Onlardan bu geziler kapsamında sorumlu oldukları ülkelerde siyasi alanda ulaşabildikleri en üst düzey bürokratlar, karşı kanat kuruluşları, medya temsilcileri, varsa da düşünce kuruluşlarıyla temasa geçmelerini istedik. Şu ana kadar 35 ülkede bu üst düzey temaslar gerçekleştirildi. Hedefimizi faaliyette bulunduğumuz dünya genelindeki ülkelerin tamamında benzeri ziyaretleri gerçekleştirebilmek. Malum biz şu an 126'sı ülke bazlı 133 İş Konseyimizle faaliyet gösteriyoruz. Daha yapacak çok işimiz var" dedi.

DEİK Başkanı Vardan, söz konusu ziyaretlerde tek mesaj üzerine odaklandıklarını söyleyerek "İşler olduğu gibi devam ediyor. Biz bu ziyaretlerde bu mesajı kendimize slogan edindik. Gittiğimiz ülkelerde İş Konseyimiz, Türkiye'de işlerin devam ettiğini, hayatın normal akışında sürdüğünü muhataplarımıza anlatıyorlar. Darbe girişimi sonrasında Türkiye'nin çok daha fazla kenetlendiğini ve hedeflerimize ulaşma konusunda daha kararlı olduğumuzu ifade ediyorlar. Bunun bir göstergesi olarak da bu ziyaretlerde önümüzdeki dönem için, kısa veya orta vadede, ya o ülkede, ya da Türkiye'de iş forumu, seminer, B2B görüşmeleri, gibi etkinlikleri de planlıyorlar. Aslında bu üzücü olay, hepimizi inanılmaz motive etti. Tüm arkadaşlarımız canhıraş çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Başkan Vardan, DEİK bünyesinde bu kapsamda kurulmuş olan İletişim Komitesi vasıtasıyla dünya genelinde nokta atışı çalışmaların da yapıldığını şu sözlerle ifade etti: "DEİK olarak bizler, kendi yaygın ağımız dahilinde, yurt dışında yanlış ve yönlendirici haber ve bilgi kirliliği ile mücadeleyi görev edindik. Bu çerçevede, özellikle dünyada söz sahibi bazı düşünce kuruluşlarına, iş dünyası temsilcisi muhtap kuruluşlara, basın-yayın organlarına ve üniversitelere odaklanmaya karar verdik. Bu çerçevede ilk hedef olarak da Avrupa ve ABD coğrafyalarını belirledik; nokta atışı stratejisiyle buralardaki kurumlar ile yine birebir yüzyüze iletişime geçmenin en doğru iletişim şekli olacağını düşündük. Bu çerçevede yurt dışında etkin bağlantıları bulunan TOBB, TİM, TÜSİAD, MÜSİAD, YASED ve TÜMSİAD gibi ilgili tüm kurucu kuruluşlarımızla irtibat halinde ve koordineli bir şekilde hareket ediyor, görevleri de paylaşarak mikro heyetler ile öncelikle ve özellikle Avrupa çapında bir roadshow'a çıkmayı öngörüyoruz. Etki alanı en geniş kurumlar ve isimler, uzmanlar ile bir araya gelip Türkiye'de işlerin yolunda olduğunu anlatacağız".

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber