Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mayıs 2016 - 09:18 Yorum: 0

Varto’da Bilim Fuarı Açıldı

Muş'un Varto ilçesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu 35 proje ile yıl içerisinde yapmış oldukları...

Varto’da Bilim Fuarı Açıldı

Muş'un Varto ilçesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu 35 proje ile yıl içerisinde yapmış oldukları atölye çalışmalarının yer aldığı bilim fuarı açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen "Eğitimde İş Birliği Protokolü" kapsamında öğrencilerin hazırladığı birbirinden güzel projeler, Muş'un Varto ilçesi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin spor salonunda sergilenmeye başlandı. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı 35 adet proje ile yıl içerisinde yapmış oldukları atölye çalışmalarının sergilendiği fuar, büyük ilgi gördü.

Okul Müdürü Sedat Bilici, bilimsel alanda 35 projenin yer aldığını söyledi. Mayıs ayında bilim fuarını ilçe halkının beğenisine sunduklarını kaydeden Binici, "Varto Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda 12-17 Mayıs tarihleri arasında Varto Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde bilim fuarı yapıldı. Bu fuarda biyoloji öğretmenimiz olan Kutay Baltan'ın "osmoz ile renkli yumurtalar" adlı projesi Türkiye'de EBA 2. Fen Deneyleri Video Yarışması'nda birincilik elde etmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü N. Sait Yetkiner ise, bilim fuarını gezerek, "Çok güzel işler çıkardıklarını gördük. Başta okul müdürümüze ve emeği geçenlere teşekkür ederim. Okul müdürü ile bölüm öğretmenlerimizin bu çalışmaları kayıt altına almalarını öneriyorum. Teşekkür ediyorum. Başarılar dilerim" dedi.

Varto’da Bilim Fuarı Açıldı

Varto’da Bilim Fuarı Açıldı

Varto’da Bilim Fuarı Açıldı

Varto’da Bilim Fuarı Açıldı

Varto’da Bilim Fuarı Açıldı

Varto’da Bilim Fuarı Açıldı

Varto’da Bilim Fuarı Açıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber