Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 05 Ekim 2022 - 16:51 Yorum: 0

Varto’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliği

Muş'un Varto ilçesinde "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Varto’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliği

Muş'un Varto ilçesinde "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Varto Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Burada konuyan Kaymakam Mehmet Güder, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu programda sizlerle birlikte faydalanma nasibine ulaşmaktan dolayı memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Din görevlilerimizin gayret ve çabalarını takdirle karşılıyorum. Kendilerinin haftalarını kutluyorum" dedi.

Varto İlçe Müftüsü Bayram Öztürk ise camilerin önemli mekânlar olduğunu söyledi. Din görevlilerinin de bu amaçla görevlerini sürdürdüklerini söyleyen Öztürk, "Diyanet İşleri Başkanlığı 1986 yılından beri her yıl ekim ayının ilk haftasını Camiler Haftası olarak ilan etmiş. Bu sene Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliklerini aynı anda kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Camilerin vazgeçilmez değerleri olan din gönüllüsü arkadaşlarımızın emek ve gayretlerini de dikkate alarak haftanın ismini 2003 yılından itibaren Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak yeniden düzenlemiştir. Bu hafta boyunca her yıl farklı bir tema işlenmiş ve seçilen temalar konusunda duyarlılık oluşturulmaya çalışılmıştır. Bu yılın teması "Peygamberimiz, Cami ve İrşad." Programımıza katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Tarihten günümüze hayatını insanlığa ve İslam'a adayan, mihraplardan, minberlerden, minarelerden, kürsülerden, Hakk'ın ve hakikatin sesini yükselten, Allah'ın kitabını ve güzel ahlakı öğreten tüm hocalarımıza selam olsun" dedi.

Muş Müftüsü Halil İbrahim Demir'in "Peygamberimiz, Cami ve İrşad" konulu konferansının ardından program sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber