Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 31 Mart 2015 - 18:38 Yorum: 0

Varto'nun 97. kurtuluş yıl dönümü

MUŞ (AA) - Varto ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıl dönümü törenle kutlandı. Hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasının ardından, saygı...

Varto'nun 97. kurtuluş yıl dönümü

MUŞ (AA) - Varto ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıl dönümü törenle kutlandı. 

Hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kutlama mesajları okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Varto Belediye Başkanı Sabite Ekinci, ilçenin kurtarılmasında yaşamını yitirenleri saygı ve rahmetle andığını söyledi. 

97 yıl önce bu topraklarda omuz omuza kahramanca savaşıp yan yana toprağa düşen her dinden ve dilden insanların bıraktığı mirasın, herkesin sahip olduğu değerlerle yaşayan onurlu bir gelecek için omuz omuza durabilmesi olduğunu dile getiren Ekinci, bu yörede yaşayan Türk, Kürt,  Arap, Çerkez, Alevi ve Sünnisiyle tüm inançlara sahip vatandaşların savunma siperleriyle işgale karşı koyarak aynı siperlerde toprağa düştüklerini anımsattı.

Ardından düzenlenen yarışmalarda başarılı öğrencilere ödülleri verildi. 

Kutlamalara, Varto Kaymakamı Tahir Şahin, Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Oğuzhan Erdoğmuş, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber