Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 20 Eylül 2017 - 16:43 Yorum: 0

Vatan Partisi’nde Irak’ta yapılacak referanduma tepki

Edirne'nin Keşan ilçesinde Vatan Partisi Keşan İlçe Teşkilatı yönetimi tarafından, Irak'ın Kuzeyi'nde 25 Eylül 2017 tarihinde yapılacağı ilan edilen...

Vatan Partisi’nde Irak’ta yapılacak referanduma tepki

Edirne'nin Keşan ilçesinde Vatan Partisi Keşan İlçe Teşkilatı yönetimi tarafından, Irak'ın Kuzeyi'nde 25 Eylül 2017 tarihinde yapılacağı ilan edilen sözde bağımsızlık referandumunu eleştirdi.

Partinin ilçe yönetimi ve bazı üyeler Keşan PTT Müdürlüğü önünde konuyla ilgili basın açıklamasında bulundu ve taleplerini içeren bir mektubu TBMM başkanlığına gönderdi. Vatan Partisi Keşan İlçe Başkanlığı, 25 Eylül 2017 tarihinde yapılacağı ilan edilen Irak'ın kuzeyindeki sözde bağımsızlık referandumu, ABD emperyalizminin ve İsrail siyonizminin bölge devletlerine savaş ilanı olduğunu söyledi.

Çetin Alabak, "ABD'nin ikinci İsrail girişimine izin verilemez. 25 Eylül 2017 tarihinde yapılacağı ilan edilen Irak'ın kuzeyindeki sözde bağımsızlık referandumu, ABD emperyalizminin ve İsrail siyonizminin bölge devletlerine savaş ilanıdır. Üstelik sözde bağımsızlık referandumu hem uluslararası anlaşmalara hem de Irak anayasasına aykırıdır. Partimizin 30 yıldır "İkinci İsrail" diye adlandırdığı sözde bağımsız Kürt devleti girişimi, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden Akdeniz'e ulaşmayı hedefleyen, Türkiye ve İran'ın toprak bütünlüğünü de hedef alan bir kukla devlet girişimidir. TBMM derhal toplanarak sunduğumuz kararları hayata geçirmelidir. Söz konusu olan vatandır. ABD'nin ve İsrail'in bölge planlarına teslim edilemez" dedi.

Vatan Partisi’nde Irak’ta yapılacak referanduma tepki

Vatan Partisi’nde Irak’ta yapılacak referanduma tepki

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber