Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 20 Temmuz 2017 - 14:58 Yorum: 0

Vatandaşı dolandırıcılardan SMS kurtardı

Adana'da bir kişinin kimlik bilgisini çalarak hesabından 17 bin lira para çekmeye çalışan 3 zanlı, vatandaşa bankadan uyarı SMS gelmesi sonucu yakalandı.

Vatandaşı dolandırıcılardan SMS kurtardı

Adana'da bir kişinin kimlik bilgisini çalarak hesabından 17 bin lira para çekmeye çalışan 3 zanlı, vatandaşa bankadan uyarı SMS gelmesi sonucu yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay Seyhan ilçesine bağlı Cemalpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Hilmi M. (43) bir bankanın ATM'sine gelerek kimlik bilgisi çalınan Hasan D.'nin (47) hesabından 17 bin lira para çekmek istedi. Ancak ATM'den bir türlü para çekemedi. Hilmi M. bunun üzerine hesaptaki parayı kendi hesabına havale etti. Hasan D.'ye havaleden sonra "hesabınızdan Cemalpaşa şubemizden bir başka hesaba havale yapıldı" diye SMS ile uyarı geldi. Bu arada Hilmi M. parayı ATM'den çekemeyeceğini anlayarak banka içine girip hesabına aktardığı parayı almak istedi. Hasan D. uyarı SMS'i üzerine hemen bankayı arayıp havale işlemi yapmadığını kendisinden havale giden birisi para çekmek isterse verilmemesi talimatı verdi. Bunun üzerine banka görevlileri hemen polisi arayıp Hilmi M.'ye de arıza olduğunu para veremediklerini söyleyip zanlıyı bekletti. Bu arada olay yerine gelen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri Hilmi M.'ye aldı. Polis zanlının tek olmadığını tahmin ederek onu konuşturunca Fadim A. (37) ve Hüseyin A.'nın banka dışında kendisini beklediğini söyledi. Polis bunun üzerine zanlıları yaladı. Gözlatına alınan zanlılar emniyete getirilip sorguya alındı. Zanlılar sorgularında suçlamaları kabul etmedi. Zanlılar sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Banka görevlileri ise yasa dışı yollardan havale edilen parayı tekrar Hasan D.'nin hesabına geçirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber