Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Eylül 2016 - 11:58 Yorum: 0

Vatandaşlar bayramın ilk gününde kurban pazarına koştu

Kars'ta Kurban Bayramı'nın ilk gününde vatandaşlar kurbanları almak için bayram pazarına akın etti.

Vatandaşlar bayramın ilk gününde kurban pazarına koştu

Kars'ta Kurban Bayramı'nın ilk gününde vatandaşlar kurbanları almak için bayram pazarına akın etti.

Büyükbaş hayvanların fazla ilgi görmediği Kars'ta küçükbaş hayvanlar tavan yaptı. 600 ile 1000 TL arasında satışa sunulan küçükbaş hayvanlar, hayvan sahipleri ile alıcılar arasında sıkı pazarlıklar yaşanmasına neden oldu. Bazı vatandaşlar aldıkları kurbanlıklarını kurban pazarında hazır bulunan kasaplara kestirdikten sonra evinin yolunu tuttu. Kurbanlıkların bu yıl çabuk satıldığını ifade eden hayvan satıcısı İdris Kaya, "Satışlar bu sene çok güzel gitti. Elimizde 4 tane kaldı. Kimsenin elinde fazla hayvan kalmadı. Ankara, İstanbul'dan fazla gitti. İnek kimse almadı. Bu sene ineğe fazla ilgi olmadı" dedi. Kaya, koyun fiyatlarının 500, 600, 700 ve koçların da 1000 TL'den satıldığını sözlerine ekledi.

Kars'ta ara mahalle ve sokaklarda hayvanlarını kesen vatandaşlar imece usulüyle birbirlerine yardımcı oldu. Hayvanlarını kestikten sonra eşit olarak paylaşan vatandaşlar, hayvanlardan kalan atıkları ise olduğu gibi bıraktı. Cadde ve sokaklarda bırakılan hayvan atıkları belediye temizlik işçileri tarafından alındı.

Vatandaşlar mezbahalara akın etti

Kars'ta özellikle büyükbaş hayvanlarını kestirmek için vatandaşlar sabahın erken saatlerinde mezbahalara akın etti. Hayvanlarını mezbahalara getiren vatandaşların kurbanlıkları burada veteriner hekimler eşliğinde kesildikten sonra parçalara ayrılarak teslim edildi. Kars'ta Kurban Bayramı'nın ilk gününde cadde ve sokakların boş olması da dikkat çekti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber