Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Haziran 2016 - 16:38 Yorum: 0

Vatandaşlar Elektrik Kesintilerinden Şikayetçi

Darende ilçesinde bazı mahallelerde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Vatandaşlar Elektrik Kesintilerinden Şikayetçi

Darende ilçesinde bazı mahallelerde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Elektrik kesintilerini protesto etmek için bir grup vatandaş ile basın açıklaması yapan Sungur ve Heyiketeği mahalle muhtarları, Ramazan ayında yaşanan bu kesintilerin kendilerini zor durumda bıraktığını belirterek, 3 gün geçmesine rağmen 12 saati aşan kesintilerin devam ettiğini ifade etti. Sungur Mahallesi Muhtarı Murat Fırat, elektrik dağıtım şirketine ulaşamadıklarından dert yanarak, "3 gün geçmesine rağmen dağıtıcı firmadan hiçbir açıklama gelmedi. İletişim, ısınma, kamu ve sağlık hizmetleri, küçük ve büyük esnaf ile aynı zamanda üretim yapan tüm iş yerleri sıkıntı içerisinde bekliyor. Soruyoruz bakkalımızın dolabında eriyen dondurmaları ne olacak? Vatandaşlarımızın Ramazan için hazırlık yaptığı dolabındaki bozulan gıdalar ne olacak?" diye konuştu.

Dağıtım şirketi yetkililerine seslenen Heyiketeği Mahallesi Muhtarı Hasan Çelik ise ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüklerini iddia ederek, "Darende'de 2 mahalle bu sıkıntıyı yaşıyor, diğer mahallelerde bu sorun yok. Kışında aynı sıkıntıyı yaşadık, kaloriferlerimiz uzun süre yanmadı. Bizim mahallelerin alt yapıları desteklemiyor. Trafo merkezleri ve yüksek gelirim alt yapı kabloları değiştirilerek yenilenmeli, biz bunu en başından beri söylüyoruz. Fakat onlar, yatırım yapmadan 5 lira daha fazla kar etmek için vatandaşın evinde dolabı, televizyonu yanmış umurlarında değil. Böyle bir anlayış kabul edilemez" şeklinde konuştu.

Muhtarlar, ilgili makamların bu durum karşısında sesiz kalmamaları gerektiğini belirterek, bir an önce altyapı sorunlarının kalıcı olarak giderilmesini istedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber