Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Haziran 2017 - 13:18 Yorum: 0

Vatandaşlara bayram şekeri uyarısı

Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ramazan bayramı öncesi vatandaşlara şekerleme ve çikolata uyarısında bulundu.

Vatandaşlara bayram şekeri uyarısı

Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ramazan bayramı öncesi vatandaşlara şekerleme ve çikolata uyarısında bulundu.

Bayram şekeri ve tatlı alırken Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın gıda kayıt ve onay numaraları ile son kullanım tarihine dikkat edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, raf ömrünün bitimine iki ay kalan ürünlerden uzak durulması gerektiği belirtildi. Açıklamada, "Şekerleme ve çikolatalar da saydam ve pürüzsüz bir görüntünün olması mat görüntünün olmaması gerekir. Bunlarda tazeliğin simgesidir. Lokumlarda tazelik için ürünün elastik yapısını kontrol etmek, mümkünse tatmak gereklidir. Bu sebeple iftardan sonra şekerleme ve lokum alışverişi yapmak daha uygun olacaktır. Bayram öncesinde tüketicilerimiz özellikle merdiven altı dediğimiz kayıtlı olmayan, denetlenmeyen üretim yerlerine ve buradan satışa sunulan ürünlere dikkat etmelidir. Bu tarz üretimlerle ve ürünlerle tüketicilerimiz karşılaştığında Alo 174 gıda hattını arayarak durumları konusunda şikayette bulunabilirler. Bu şekilde tüketicilerimizin hak kaybına uğramalarını engellemiş olur. Vatandaşlarımız gıdaya ilişkin her türlü şikayetlerini Alo 174 gıda hattına bildirebilirler. Gönüllü gıda denetmeni olarak denetim ekiplerimize her vatandaşın katkı sağlamasını temenni ediyoruz" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber