Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 28 Mayıs 2016 - 12:13 Yorum: 0

Vatandaşlara "Karaca" Uyarısı

Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İshak Yılmaz, yörede elit keçisi olarak bilinen karacaların yavrulama zamanı olduğunu belirterek, vatandaşların...

Vatandaşlara 'Karaca' Uyarısı

Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İshak Yılmaz, yörede elit keçisi olarak bilinen karacaların yavrulama zamanı olduğunu belirterek, vatandaşların bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

İshak Yılmaz yaptığı açıklamada, Ordu yöresinde karaca popülasyonunun arttığını gözlemlediklerini belirterek, "Bir süre öncesine kadar yörede nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan karacaların popülasyonu insanların kırsal kesimden göç etmesiyle doğal yaşam alanlarının genişlemesi sonucu arttı. Mevsim şartlarına göre karacalar artık kırsal kesimde her yerde görülebiliyor" dedi.

Karacaların yılda 1-2 yavru doğurduğunu, yavrulama döneminde 800 ile 2000 rakım arasındaki doğal alanları seçtiğini ifade eden Yılmaz, "Mayıs-haziran dönemi karacaların yoğun üreme dönemidir. Yaban hayatın en hassas hayvanlarından biri olarak bilinen karacalar, insanlarla karşılaştığında hemen strese girerek düşük yapabilmektedir. Özellikle bu dönemde karacaların doğal yaşam alanlarından uzak durulması gerekir. Bu sebeple vatandaşlarımız bahçeye veya bağa gittiğinde karşılarına böyle bir hayvan çıkarsa alıp götürmesinler. Çünkü annesi çevresinde yavrusunu gözetlemektedir. Küçük yavrular annesinden ayrı kaldığında yaşaması imkansız denecek kadar zorlaşmaktadır. Ayrıca anne yavrusunu kaybettiğinde strese girmektedir. Vatandaşlarımızın köpeklerini karaca yavrularına zarar vermemeleri açısından kontrol altında tutmaları gerekmektedir" açıklamasında bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber