Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Eylül 2016 - 12:28 Yorum: 0

Veliler çocuklarımızın nasıl yetiştiği ile ilgilenmeliler

Eğitim-Bir Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, 19 Eylül de başlayacak olan 2016-2017 Eğitim öğretim yılını değerlendirerek, "Velilerimize çok...

Veliler çocuklarımızın nasıl yetiştiği ile ilgilenmeliler

Eğitim-Bir Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, 19 Eylül de başlayacak olan 2016-2017 Eğitim öğretim yılını değerlendirerek, "Velilerimize çok büyük görevler düşüyor. Velilerimiz çocuklarımızın nasıl yetiştiği ile ilgilenmelidir" dedi.

Eğitim Birsen Malatya 1 No'lu Şube Başkanı Kerem yıldırım 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2016-2017 yerli eğitim öğretim yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Malatya da 170 bin öğrencinin 15 bin de eğitimcinin 19 Eylül de ders başı yapacağını belirten Yıldırım, " Eğitim ve öğretim ülkemizin en önemli konusu aynı zamanda en önemli problemi. 3 milyon 300 bin memur içerisinde çalışan en çok memur eğitim kurumlarında çalışıyor. Yaklaşık devlet birimlerinin üçte birini eğitimci memurlar oluşturuyor. Eğitimcilerin sayısının çokluğu aynı zamanda problemlerini de doğal olarak çok olmasının ortaya koyuyor. Malatya'nın eğitim durumuna en son baktığımızda geçen yıllara göre Malatya'nın eğitim trendinin hem YGS hem de TEOG da yükseldiğini görüyoruz. 10-15 basamak yukarıya doğru çıkış var. Bu başarılı yeterli midir derseniz. Yeterli değildir. Malatya'nın ilk 10-15 içerisinde yer alması gerekiyor. Şuanda 20. sıralardayız" diye konuştu.

Velilere uyarılarda da bulunan Yıldırım, "Velilere çok büyük görevler düşüyor. Velilerimiz çocukları ile ilgilenirken çocuklarının nasıl yetiştiği ile ilgilenmelidir. Bazı velilerimiz daha çok öğretmenleri şikayet ederek idareye şikayet ederek işlerin zorlaşmasına yol açıyor. Bu konuda saygıdeğer velilerimizin dikkatli olmasını istiyoruz. Tabi ki burada Eğitimi ve eğitim camiasını yönetenlere büyük görevler düşmektedir" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber