Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 30 Eylül 2014 - 12:53 Yorum: 0

Verdiği eğitimle 18 genci üniversiteli yaptı

Siirt'in Kurtalan ilçesinde beden eğitimi öğretmeni Maruf Minaz'ın ücretsiz eğitim hizmeti sunmak için kurduğu merkezde eğitim alan 18 genç üniversiteyi kazandı

Verdiği eğitimle 18 genci üniversiteli yaptı

SİİRT (AA) - ABDURRAHMAN BİNAY - Kurtalan'da beden eğitimi öğretmeni Maruf Minaz'ın, kurduğu merkezde ücretsiz eğitim verdiği 18 genç, sınavda elde ettikleri başarı ile üniversitede okumaya hak kazandı.

Kurtalan Endüstri Meslek Lisesi'nde beden eğitimi öğretmenliği yapan Minaz, bir yıl önce gençlere gönüllü eğitim vermek için Kaymakamlık ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün desteğiyle bir merkez kurdu.

Merkeze başvuruda bulunan 25 genci üniversite sınavına hazırlayan Minaz'ın bu çabası meyvesini verdi.

Eğitime katılan gençlerden 18'i farklı üniversitelerin beden eğitimi öğretmenliği ile beden eğitimi ve spor yüksekokulunu kazandı.

- "6 ay süren çalışma sonuç verdi"

Minaz, AA muhabirine, ilçede sınava hazırlanan gençlerden ücretli eğitim alacak imkanı olmayanlara gönüllü eğitim verdiğini ifade ederek, eğitimin yanı sıra gayretlerini de ortaya koyan gençlerin üniversiteli olmayı başardığını söyledi.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na girerek belli bir puan alan öğrencilerin belirlenen baraj puanına göre üniversitelere başvurduğunu belirten Minaz, aldıkları eğitim ile üniversitelerin parkur mülakatlarına katılan öğrencilerin istenen başarıyı elde ettiğini kaydetti.

Minaz, 18 öğrencinin üniversitede okumaya hak kazandığına dikkati çekerek, şöyle dedi:

"Kurduğum merkezde eğitim alan gençlerle gece gündüz demeden birebir ilgilendim. 6 ay süren çalışma sonuç verdi. 25 öğrenciden 18'i üniversiteli oldu."

- "Bize bu gururu yaşatan öğrencilere teşekkür ederiz"

Ücretsiz eğitimin süreceğini kaydeden Minaz, bu başarıda ulaşım masraflarını karşılayan ve tesis sorununu çözen Kaymakam Mustafa İmamoğlu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ethem Güran'ın da payının büyük olduğunu dile getirdi.

"Amacımız ilçedeki gençlere iyi bir gelecek kazandırmak. Bize bu gururu yaşatan öğrencilere teşekkür ederiz" diyen Minaz, yeni sezon kurs kayıtlarının sürdüğünü, eğitim almak isteyen gençleri merkeze beklediklerini sözlerine ekledi.

Aldığı eğitimle Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümünü kazanan Furkan Kul da ilk yıl kendi çabasıyla hazırlandığı sınavı kazanamadığını anlatarak, bu yıl merkezde verilen eğitimle üniversitede okuma hayalinin gerçekleştiğini anlattı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber