Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 18:03 Yorum: 0

Vergili’den Gündem Değerlendirmesi

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, makamında gazetecilerle bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Vergili’den Gündem Değerlendirmesi

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, makamında gazetecilerle bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Başkan Vergili, merkezi hükümetle birlikte yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak Mehmet Ali Şahin ile DDY Genel Müdürüyle görüşerek, şehir içinde arazilerle ilgili ne gerekiyorsa yapılacağı sözünü aldıklarını söyledi.

Merkezi hükümetle birlikte yapacakları çalışmalarla Karabük'ün çehresini değiştirmeyi hedeflediklerini anlatan Vergili, gündemlerindeki iki projenin Devlet Demiryolları arazileri ve Çarşamba Pazarı Sanayi Bölgesinin rehabilitasyonu olduğunu belirtti.

"ŞAHİN, KARABÜK İÇİN BÜYÜK BİR ÇABA HARCIYOR"

Gerek Devlet Demiryolları gerekse TOKİ nezdindeki görüşmeleri bizzat Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin tarafından programlandırıldığını ve takip edildiğini belirten Başkan Rafet Vergili, "Mehmet Ali Şahin bey Karabük'ün konularıyla ilgili büyük bir çaba harcıyor, kendisinin hazırladığı program çerçevesinde görüşmelerimiz devam ediyor. Bildiğiniz gibi Ulaştırma Bakanımız Karabük'e gelmiş, belediyemizi de ziyaret etmiş ve projemizle ilgili kendilerini bilgilendirmiştik. Dün de Sayın Şahin ile birlikte Devlet Demiryolları Genel Müdürümüzü ziyaret ettik. Genel Müdür proje ile ilgili ne gerekiyorsa yapılacağını bizlere ifade ettiler. Sayın Şahin'e gösterdikleri gayretlerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Çarşamba Pazarı'ndaki Sanayi Bölgesini TOKİ ile birlikte kentsel dönüşüm alanı içerisine aldıklarını da belirten Başkan Vergili, "Bu alan kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Şimdi bir ihale yapıyoruz ve değer tespiti yapacağız. Bu işlerde bir yıl gibi kısa bir süre sayılır. Hedefimiz en kısa sürede projeyi hayata geçirerek sanayi tesislerinin sökümüne başlamak ve daha sonra burada toplu konut projesi uygulayacağız. DDY arazilerini de şehre kazandırıp iki alanı birleştirebilirsek şehir merkezinde çok güzel bir görüntü yaratabiliriz" dedi.

Şirinevler mahallesindeki kapalı otopark projesinin tamamlanmasının ardından yolun trafiğe kapatılacağı dedikodularının gerçekleri yansıtmadığını da kaydeden Belediye Başkanı Rafet Vergili, "Bir kere pazar yerinin üzeri kapatılmayacak. Yolun trafiğe kapatılması da söz konusu değil, hatta yeni düzenlemeden sonra pazarın kurulduğu günde yol trafiğe açık olacak. Pazar alanını 60-70 cm yükselterek kenarlarından yolu trafiğe açık tutacağız. Şu anda pazarın kurulduğu günlerde oradan ne itfaiye geçebiliyor ne de ambulans. En fazla üç ay bir sıkıntı yaşanır, ondan sonra o bölgede hiçbir problem yaşamayız. Mahallenin en büyük sorunu otopark, bu proje ile elbette park sorununu tamamen çözeceğimizi söyleyemeyiz, ancak büyük bir rahatlama katacağı kesin. Ayrıca hastane girişine de bir alt geçit yaparak hem yaya geçişlerini daha güvenli bir hale getireceğiz hem de hastane girişindeki trafik sorununu çözeceğiz, bu çalışmalardan sonra Şirinevler'in tek sorunu kalır o da cami. Mevcut cami artık yetersiz kalıyor, orada mahalle halkımızla birlikte güzel bir camiyi de inşa ederiz" diye konuştu.

Başkan Vergili ayrıca CHP İl Başkanlığı tarafından Kent Meydanına yapılacağı açıklanan Atatürk Anıtının, meydanın üst bölgesindeki herhangi bir noktaya yapılmasının kendileri açısından bir sorun oluşturmadığını ifade etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber