Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 27 Temmuz 2014 - 11:41 Yorum: 0

"Vergini öde öyle gel" dönemi sona erecek

Maliye Bakanı Şimşek, havalimanları, araç muayene istasyonları ve tapu müdürlüklerine ödeme terminalleri kuracaklarını belirterek, "Bu sayede 'Vergini öde, öyle gel' dönemi sona erecek" dedi.

'Vergini öde öyle gel' dönemi sona erecek

Gelişen teknoloji ile beraber ortaya çıkan kolaylıkları etkinlik sahalarına yansıtan Maliye Bakanlığı, 'Ödeme Terminali Projesi' çalışmalarına başladı. 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, vasıta muayene istasyonları, tapu müdürlükleri, ticaret ve sanayi odalarında işi olanların, buralardaki işlemlerinden evvela varsa vergi borçları ve cezalarını ödemiş olmaları gerektiğini söyledi. 

Yurt dışına seyehat edeceklerin veya ev alacakların ise herşeyden önce ilgili harçları ödemelerinin mecbur olduğunu ifade eden Şimşek, söz konusu ödeme işlemi için yeni bir kolaylık getireceklerini anlatım etti. Bu işlemlerin çoğu vakit vatandaşları büyük sıkıntıya soktuğuna gösteren Şimşek, şunları kaydetti: 

'Örneğin, bir vatandaşımız aracını muayene ettirmek için ilgili istasyona gidiyor. Orada evvela bir dizi almaktadır ve belki uzun da bir vakit bekliyor. Tam dizi kendine geldiğinde, oradaki memur vatandaşımıza vergi borcu veya cezası olduğunu söylüyor. Bu istasyonlarda da bir ödeme noktası olmadığından vatandaşımız oradan çıkıyor veya bir banka ve ya bir vergi dairesi bulup borcunu yatırma telaşı içine düşüyor. Sonra yine istasyona gelip, yine dizi bekliyor. İşte vatandaşlarımızı şimdi bu sıkıntıdan kurtaracağız. Havalimanları, vasıta muayene istasyonları, tapu müdürlükleri ve ticaret, endüstri odaları gibi bir fazla aşırı yere kiosk tarzında ödeme terminalleri kuracağız. Terminaller aracılığıyla vatandaşlarımız söz konusu alanlardan öteki bir yere gitmeden vergi ve cezalarını ödeyebilecek. Bu sayede 'vergini öde, öyle gel' dönemi sona erecek, vakit kayıpları da ortadan kalkacak.' 

Hayata geçirecekleri yeni projeyle mühim bir sıkıntıya son vermiş olacaklarına dikkati çeken Şimşek, Bakanlık şekilde bu konudaki araştırmalarının devam ettiğini bildirdi. 

Etkin, hızlı ve üretken hizmet

Teknolojiyi, her sahasında kullanımı ve bu sayede daha etkin, daha hızlı ve daha üretken hizmet vermek istediklerini ifade eden Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı: 

'İşte bu düşünceyle Gelir İdaresi Başkanlığı nezdinde, ödeme kanallarının çeşitlendirilmesine yönelik yapılan çalışmalardan bir tanesi de Ödeme Terminali Projesidir. Bu plan ile ihtiyaç duyulan mekanlara koyacağımız kiosk tarzında cihazlar üstünden Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi'ne erişilmesi sağlanacak ve borç sorgusu ve bu sorgu sonrasında borç bulunması ve bu borcun ödenmek istenmesi şeklinde de aygıt üstündeki Sanal POS'la ödeme yapılabilmesi olası olacak. Vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmak için bugüne kadar bulunduğu bu gibi bundan sonra da çalışmalarımız bütün hızıyla devam edecek.' 

ETİKETLER: "Vergini , öde , öyle , gel" , dönemi , sona , erecek
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber