Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 12 Mart 2015 - 20:18 Yorum: 0

Verimi artırmak için temizlik işçilerini uydudan takip ediliyorlar

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi GPS cihazı ile temizlik personelini takip ederek hizmet kalitesini artırmayı hedefliyor

Verimi artırmak için temizlik işçilerini uydudan takip ediliyorlar

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Merkez Dulkadiroğlu Belediyesi, bünyesindeki 276 temizlik personelini, daha verimli çalıştırmak ve kaçamakların önüne geçebilmek için Küresel Konumlama Sistemi (GPS) ile uydudan takip ediyor.

Verimi artırmak amacıyla başlatılan yeni uygulamayla temizlik görevlileri, mesai saatleri içerisinde uydudan takip edilecek. 76 bin lira tutarındaki sistem için ilk etapta 180 temizlik işçisine şarjlı ve sim kartlı GPS cihazı verildi. 

Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Tekin Alparslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kamu kaynaklarının daha verimli kullanılması adına personel takip sistemi ile kaliteli, hızlı ve anında hizmet etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Temizlik işlerinde çalışan arazi elemanlarını takibe alarak yüzde 45 verim kaybının önüne geçmeyi amaçladıklarını dile getiren Alparslan, "Arazideki temizlik personelinin 8 saatlik mesaisinin yüzde 45'inde çalışmadıklarını tespit ettik. Bu personeli kontrol edebilmek adına personel takip cihazı ile takip altına aldık. 184 personelimize bu cihazlardan vererek çalışmasını takibe aldık. Bu cihaz sayesinde personelin mesaisini yüzde yüz verimli kullanmasını sağlanacak" diye konuştu.

GPS sistemiyle takip edilecek temizlik işçileri, "Evimize helal rızk götürmek için çalışıyoruz. Teknolojinin zararı olmaz. Takip edilmek bizim için daha iyi oldu" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber