Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 02 Temmuz 2017 - 12:33 Yorum: 0

Vertigo tedavisinde manevra uygulamaları

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Şentürk, vertigo hastalığı tedavisinde manevra uygulamasının hastaya hemen uygulandığında olumlu...

Vertigo tedavisinde manevra uygulamaları

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Şentürk, vertigo hastalığı tedavisinde manevra uygulamasının hastaya hemen uygulandığında olumlu sonuçlar alınabileceğini söyledi.

Konya Hospital Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Şentürk, vertigo hastalığının kişinin günlük hayatını olumsuz etkilediğini, baş dönmesi, dengesizlik eşliğinde bulantı ve kusmaya neden olduğunu belirtti. Şentürk, vertigo hastalığının en sık sebebinin ise arka salyangoz kanalında taş oluşması olduğunu kaydetti. Op. Dr Şentürk, iç kulakta mikro taşların oluşumunun iç kulak sıvı dengesini ve sinir uçları hassasiyetini bozduğunu ifade ederek, "Denge sağlayıcı ve bulantı kesici ilaçların yanında bu mikro kristalleri kanal ortamından iç kulak geniş havuz ortamına yöneltecek manevralara da ihtiyaç vardır. Hatta bazen bu manevraların kendisi bile vertigonun bu çeşidinin tedavisinde tek başına yeterli olabilir. Arka salyangoz kanalı mikro kristalleri kaynaklı vertigonun tedavisinde bu manevraları poliklinik şartlarında hastaya hemen uygulanmak suretinde çok olumlu sonuçlar alınmaktadır" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber