Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Eylül 2014 - 10:28 Yorum: 0

Vezirköprü ilçesinde Gaziler Günü etkinliği

SAMSUN (AA) - 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Vezirköprü Kaymakamlığı'nca gazi ve şehit yakınlarına yemek verildi.Bir restoranda düzenlenen yemeğe Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı,...

Vezirköprü ilçesinde Gaziler Günü etkinliği

SAMSUN (AA) - 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Vezirköprü Kaymakamlığı'nca gazi ve şehit yakınlarına yemek verildi.

Bir restoranda düzenlenen yemeğe Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Vezirköprü Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ömer Aydoğan, Vezirköprü Belediye Başkanı  Sadık Edis, Muharip Gaziler Derneği Vezirköprü Temsilcisi Mehmet Zengin, daire amirleri, gaziler, gazi ve şehit yakınları katıldı.

Yemek sonrası konuşma yapan   Kaşıkçı, memleketin kuruluşundan, Türk milletinin tarih sahnesine çıkışındaki en önemli görevi şehit ve gazilerin üstlendiğini söyledi.

Şehit ve gaziler sayesinde Türk Milleti'nin yurt edindiğini belirten Kaşıkçı, ''Tarihte 16 tane Türk devleti kurma şansı yoktu. Onlar canlarını verdiler, onlar vücutlarından fedakarlık ettiler. Şehit ve gazi oldular. Onlar sayesinde biz dünya mirasındaki yerimizi, dünya topraklarındaki yerimizi aldık ve devam ettirdik. Bu milletin devamlılığı şehit ve gazilerimize aittir. Onların omuzlarında yükselmiştir. Şehit ve gazilerimiz cephelerde mücadele etmemiş olsaydı, bizlerin bir millet olma şansı yoktu" dedi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber