Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mayıs 2016 - 21:03 Yorum: 0

Vezirköprü’de Bolluk Aşı Duası

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Geleneksel Bolluk Aşı (Rahmet ve Bereket Duası ) etkinlikleri devam ediyor.

Vezirköprü’de Bolluk Aşı Duası

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Geleneksel Bolluk Aşı (Rahmet ve Bereket Duası ) etkinlikleri devam ediyor. İlçenin Türkmen Mahallesi'nde gerçekleşen Bolluk Aşı etkinliği büyük bir katılımla gerçekleşti. Her yıl bahar mevsiminde bol yağış ve ürünlerin bereketli olması için yapılan duaya Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, imamlar, muhtarlar ve çok sayıda Vezirköprülü vatandaşlar katıldı. Mahalle camisinde mevlit okundu, Rahmet ve Bereket Duası yapıldıktan sonra öğle namazı kılındı. Namazdan sonra geleneksel yemeklerden keşkek ve yahni ikram edilerek yemek verildi.

Mahalle Muhtarı Mustafa Kabuklu, her yıl geleneksel olarak yaptıkları Bolluk Aşı etkinliğinin mahalle halkının dayanışma ve yardımlaşması ile gerçekleştiğini belirterek "Her vatandaşımız gönlünden ne koparsa katkıda bulunuyor. Mahalle halkı bu konulara çok önem veriyor. Hepsine teşekkür ederim. Büyük bir dayanışma örneği gösterdiler. Bu tür etkinlikler duanın yanı sıra mahalledeki birlik ve beraberliğe de olumlu katkı sağlıyor, ürünümüz bol olur inşallah" dedi.

Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis Bolluk Aşı'nın her yıl yapılan çok güzel bir gelenek olduğunu ifade ederek, bahar aylarında hemen her gün 3-5 mahallede bu etkinliğin düzenlendiğini, katıldığı bu etkinliğin bir günde dördüncü etkinlik olduğunu, bu durumdan memnun olduğunu dile getirdi.

Kanyona giden bayan turist kafilesinin de katılması ile etkinlik daha da renklendi.

Vezirköprü’de Bolluk Aşı Duası

Vezirköprü’de Bolluk Aşı Duası

Vezirköprü’de Bolluk Aşı Duası

Vezirköprü’de Bolluk Aşı Duası

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber