Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Asayiş 28 Ocak 2020 - 17:28 Yorum: 0

Vezneciler patlamasında rekor ceza istemi

Vezneciler'de çevik kuvvet polisini taşıyan araçlara düzenlenen bombalı saldırı davasında savcılık mütalaasını açıkladı.

Vezneciler patlamasında rekor ceza istemi

Vezneciler'de çevik kuvvet polisini taşıyan araçlara düzenlenen bombalı saldırı davasında savcılık mütalaasını açıkladı. Saldırıyı gerçekleştiren 2 sanığın 13 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 362 yıla kadar hapsini isteyen savcılık Beşiktaş'taki bombalı saldırıya yardım ettiği öne sürülen bir sanığın ise 4 bin 425 yıla kadar hapsini istedi.

İstanbul Vezneciler'de 7 Haziran 2016'da çevik kuvvet otobüsüne yönelik terör saldırısında 6'sı polis 12 kişinin şehit edilmesine ilişkin 8'si tutuklu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Kırmızı bültenle aranan sanıklara ayırma talebi

Savcılık mütalaasında dava kapsamında haklarında kırmızı bülten ile yakalama çıkarılan terör örgütünün üst düzey yöneticileri firari sanıklar Murat Karayılan, Duran Kalkan, Cemil Bayık, Abdullah Korhan, Mehmet Şükrü Kahraman, Resul Sain, Ramazan Açıkyüz, Nuriye Kesbir, Mustafa Karasu, Hülya Oran ve Elif Yıldırım yönünden dosyanın ayrılmasını talep etti.

13 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve bin 362 yıla kadar hapis istemi

Mütalaada saldırıyı gerçekleştiren sanıklardan Eyüp Sever ve Murat Bal'ın "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, Bombalama suretiyle ve kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle adam öldürme, Bombalama suretiyle ve kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle adam öldürmeye teşebbüs, Patlayıcı madde kullanmak suretiyle mala zarar verme, Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması suçlarından" 13 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsin yanı sıra 873 yıldan bin 362 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mütalaada sanıklardan Gülşen Bahadır'ın aynı suçlardan 12 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsini ve 873 yıldan bin 362 yıla kadar hapsi istendi.

Beşiktaş saldırısına yardım eden sanığa 3 bin 354 yıla kadar hapis

Vezneciler patlamasının yanı sıra Beşiktaş'ta gerçekleştirilen bombalı saldırısına da yardım ettiği tespit edilen sanıklardan Gamze Zere Karadağ'ın ise benzer suçlardan 2 bin 528 yıldan 4 bin 425 yıla kadar hapsini isteyen savcılık, diğer 7 sanığın ise örgüt üyeliğinden 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsini talep etti.

Mütalaanın ardından söz alan sanık avukatları, müvekkillerinin tahliyesine karar verilmesini isteyerek mütalaaya karşın beyanlarını hazırlamak üzere süre talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber