Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 01 Nisan 2015 - 16:08 Yorum: 0

Viyana'dan Kırşehir'e Gönül Köprüsü ve Kültür Ziyareti Projesi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediyesi tarafından yürütülen "Viyana'dan Kırşehir'e Gönül Köprüsü ve Kültür Ziyareti" Projesi kapsamında Kırşehir'e gelen 21 öğrenci, Belediye Başkanı...

Viyana'dan Kırşehir'e Gönül Köprüsü ve Kültür Ziyareti Projesi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediyesi tarafından yürütülen "Viyana'dan Kırşehir'e Gönül Köprüsü ve Kültür Ziyareti" Projesi kapsamında Kırşehir'e gelen 21 öğrenci, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'yi ziyaret etti.

Bahçeci, ziyarette yaptığı konuşmada, geçen yıl katıldığı ve gurbetçi hemşehrilerinin olduğu bir toplantıda gençlerin Kırşehir kültürünü tanıma fırsatı bulamadıklarını fark ettiğini ifade etti.

Yurt dışında yaşayan Kırşehirli gençlere bir hafta memleketlerini tanıtacaklarını belirten Bahçeci, şunları kaydetti:

"Bir çoğunuz zaman zaman buraya geldiniz gittiniz ama size Kırşehir’i anlatan olmadı. Ahi Evran kimdir? Felsefesi nedir, ne işler yapmıştır. Cacabey’in neler yaptığını, ne amaçla kurulduğunu, neye hizmet ettiğini, Aşıkpaşa’nın kim olduğunu, bunlar belki de sizlere çok fazla anlatılmadı. Biz burada size bir hafta boyunca bunları anlatacağız, hem de buraları gezeceksiniz. Aynı zamanda Türkçe eğitimi verilecek. Tarih hocalarımız tarihi değerlerimizi birebir anlatma fırsatı olacak. Zaman zaman biz de yurt dışına çıkıyoruz. Orada şunu hep gördük, yurt dışındaki yeni nesil gençliğimiz artık eğitimli. Avrupa eğitimi alıyor ve orada yetişiyor. Sizler orada bizler için bir fırsatsınız aslında. Avrupa kültürü ve eğitimi ile hazır yetişmiş insanlarsınız. Sizlerin Türkiye ile irtibatlarını ne kadar fazla kurarsak Türkiye içinde son derece faydalı olacaktır."

Bu proje ile sadece Avusturya’da ve Viyana’da değil diğer ülkelerden, şehirlerden zaman zaman gençleri buraya getirip Kırşehir kültürünü tanıtma fırsatı bulacaklarını dile getiren Bahçeci, bu ziyaretlerin Kırşehirlilik bilincinin oluşması noktasında faydalı olacağına inandığını da dile getirdi.

Viyana'dan gelen öğrencilerden Döndü Altıparmak da proje sayesinde Kırşehir'e ilk kez geldiklerini belirterek, "Kırşehirliyiz, ama şehrimizi tanımıyorum. Bu tür projeler sayesinde hem güzel vakit geçiriyoruz hem de şehrimizi tanıyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber