Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 27 Ocak 2015 - 21:08 Yorum: 0

Voleybol: DenizBank Avrupa Erkekler Şampiyonlar Ligi

Halkbank: 3 - Sir Safety Perugia: 1

Voleybol: DenizBank Avrupa Erkekler Şampiyonlar Ligi

Salon: TVF Başkent 

Hakemler: David Gril (Slovenya), Bogdan Laurentiu Stoica (Romanya)

Halkbank: Resul Tekeli, Ulaş Kıyak, Juantorena, Mozdzonek, Sokolov, Kubiak (Nuri Şahin, Esko, Abdullah Çam) 

Sir Safety Perugia: Maruotti, Barone, Tzioumakas, Sunder, Beretta, Paolucci (Fanuli, Fromm, De Cecco)

Setler: 25-17, 19-25, 25-19, 25-18

Süre: 92 dakika (21, 24, 22, 25)

 

ANKARA (AA) - DenizBank Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonlar Ligi'nde Halkbank, G Grubu'ndaki 6. ve son maçında, sahasında İtalyan Sir Safety Perugia'yı 3-1 yendi. Türk temsilcisi, grubu 2. sırada tamamlayarak tur atladı.

Maçtan 3-1 mağlup ayrılsa da set averajıyla grup liderliğini garantileyen Sir Safety Perugia ile grup ikincisi olarak tur atlaması kesinleşen Halkbank arasındaki karşılaşma, genel olarak büyük bir mücadeleye sahne olmadı.  

Birinci setin ilk bölümünde her iki takım da orta alandan hücumlara ağırlık verdi. Etkili servislerle rakibinin hücum gücünü düşüren Halkbank, Kubiak ve Juantorena'nın sayılarıyla ilk teknik molaya 8-4 önde girdi. Servis hatalarından sayı kaybeden Sir Safety Perugia, farkın açılmasını engelleyemedi: 14-8.  İkinci teknik molayı da 16-10 üstün geçen Halkbank, seti 25-17 alarak 1-0 öne geçti.

İkinci sete etkili başlayan taraf, Sir Safety Perugia oldu. Hücumda Beretta, blokta ise Maruotti ile farkı açan İtalyan ekip, ilk teknik molayı 8-3 önde tamamladı. Halkbank, Juantorena ile sayılar bulsa da farkı eritmeyi başaramadı ve 2. teknik molaya, 16-11 İtalya temsilcisinin üstünlüğüyle girildi. Molanın ardından 3-0'lık seri yakalayan Halkbank, bir ara farkı 3'e indirdi (14-17) ancak savunmada verilen açıklarla set, 25-19 İtalyan ekibine gitti: 1-1 

Üçüncü setin ilk teknik molasına 8-7 geride giren Halkbank, molanın ardından Modzdonek ile skor üretti. İtalyan temsilcisi, Maruotti ve Beretta ile karşılık verirken, Resul ve Kubiak'ın etkili hücumlarıyla öne geçen Türk temsilcisi, 2. teknik molayı 16-15 üstün tamamladı. Molanın ardından hücumdaki etkinliğini artıran Halkbank, seti 25-19 aldı ve 2-1 öne geçti.

Dördüncü sette savunmasını oldukça sıkı tutan Halkbank, 5-0'lık seri yakalayarak farkı açtı: 6-1. İtalyan ekip, bloktaki etkinliğini artırsa da ilk teknik mola 8-4 Halkbank'ın üstünlüğüyle geçildi. Halkbank, 2. teknik molasını da 16-11 üstün geçtiği setin son bölümünde Sokolov ve Juantorena ile etkili oldu. Savunmada güç kaybeden Sir Safety Perugia, farkın açılmasına engel olamadı: 22-14. Türk temsilcisi seti 25-18 önde tamamlayarak maçı 3-1 kazandı.     

Halkbank, G Grubu'nu 11 puanla lider tamamlayan Sir Safety Perugia'nın ardından 11 puan ve averajla 2. sırada yer aldı. Türk temsilcisi, böylece 12'li Play-Off Turu'nda mücadele etme hakkı kazandı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber