Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 27 Mart 2015 - 16:53 Yorum: 0

Voleybolda "hakem hatalarını azaltacak sistem" başlıyor

Bursa'da ilk denemesi yarın ve 29 Mart'taki Erkekler Süper Kupa Finali maçlarında gerçekleştirilecek görüntülü sistem sayesinde hakem hatalarının azaltılması hedefleniyor

Voleybolda 'hakem hatalarını azaltacak sistem' başlıyor

BURSA (AA) - Türkiye'de ilk kez, Bursa'da yarın ve 29 Mart'ta yapılacak Erkekler Süper Kupa Finali'nde denenecek "görüntülü değerlendirme sistemi" ile hakem hatalarının en aza indirilmesi hedefleniyor. Bu sistemle çizgi hakemi sayısı da 4'ten 2'ye inecek.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkan Vekili Mustafa Ekşi, Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda düzenlenen sistemin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, bunu ilk kez Bursa'da deneyeceklerini söyledi.

Hakem hatalarını en aza indirmeyi amaçladıklarını belirten Ekşi, "Bu görüntüler izlenerek hakemlerin eğitimi daha yukarı çekilecek. Yararlı bir çalışma olacak" dedi.

Federasyonun Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ümit Sokullu ise söz konusu sistemin İtalya ve Polonya'da uygulandığını anlattı.

 

Bu konuda 5 ana maddede çalışacaklarını ve gelecek sezon bunların genişletileceğini aktaran Sokullu, şöyle konuştu:

"Her sette takım antrenörlerinin isteğiyle topun çizgiye değip değmediğini yardımcı antrenör izleyip belirleyecek. Sahada 4 yerine 2 çizgi hakemi görev yapacak. Sistemin tamamen arızalanması durumunda yine hakemlerin vereceği kararlarla maç oynanacak ve tamamlanacak. Takımların, 'Bu sistem olmadan oynamayız' isteği ise kabul görmeyecek. Hakemlerimiz her ne kadar başarılı olsa da zaman zaman hatalar oluyor. Bu uygulamayla bunu en aza indirmeyi hedefliyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber