Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 31 Ağustos 2016 - 13:53 Yorum: 0

Vuslat derneği 8 ayda 250 bin kişiye aş yardımı sağladı

Vuslat Derneği, bu yılın ilk 8 ayında 250 bin kişinin sıcak yemek ihtiyacını karşıladı.

Vuslat derneği 8 ayda 250 bin kişiye aş yardımı sağladı

Vuslat Derneği, bu yılın ilk 8 ayında 250 bin kişinin sıcak yemek ihtiyacını karşıladı. Her sabah aşevinden çıkardığı yemekler ile tespit ettiği ihtiyaç sahibi ailelere ve ilim talebelerine öğlen ve akşam yemeklerini kapılarına kadar götüren Vuslat Derneği, yılsonuna kadar bu rakamı 400 bine çıkarmayı hedefliyor.

Erzurum Vuslat Derneği, yaptığı yardımlar ile ihtiyaç sahiplerinin karınlarının doymasını sağlıyor. Vuslat Derneği önce ihtiyaç sahiplerini tespit ediyor, ardından veren el ile alan el arasında köprü görevi görerek hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Bu kapsamda gıda, giyecek, yakacak, ev eşyası vb. yardımları hayata geçiren Vuslat Derneği, son olarak 8 ay içerisinde 250 bin kişinin sıcak yemek ihtiyacını karşıladı.

Yapılan gıda ve sıcak yemek yardımları hakkında bilgiler veren Erzurum Vuslat Derneği Başkanı Fikret Semerci, temel hedeflerinin ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek, gerekli yardımları ulaştırmak olduğunu ifade etti. Bu kapsamda her gün aşevlerinden sıcak yemek çıkardıklarını belirten Semerci, veren el ile alan el arasında köprü görevi gördüklerini kaydetti. Aşevinden her gün 3 çeşit yemeğin çıktığını aktaran Semerci, ailelere ve ilim talebelerine öğlen ve akşam yetecek miktarda sıcak yemek verildiğini dile getirdi. Her gün bin 50 kişi olmak üzere 8 ay içerisinde 250 bin kişinin sıcak yemek ihtiyacını karşıladıklarını ifade eden Semerci, "Erzurum Vuslat Derneği olarak ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarımızı sürdürüyoruz. Bu yılık ilk 8 aylık döneminde günde bin 50 kişi olmak üzere 250 bin kişinin sıcak yemek ihtiyacını karşıladık. Bu yardımlarımız Allah rızası için yapılıyor. Her gün aşevimizde yapılan yemekler tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ailelere ve ilim talebelerine gidiyor. Dışarıya çıkacak imkânı olmayan ailelerimizin kapılarına kadar yemeklerini götürüyoruz. İnşallah bu hizmetlerimiz artacak devam edecek" diye konuştu.

2016 yılında 400 bin kişinin sıcak yemek ihtiyacını karşılamayı planladıklarını dile getiren Semerci, bu amaçla maddi ve manevi yardımları kabul ettiklerini ifade etti. Bu yardımların başta ihtiyaç sahibi aileler ve ilim talebelerinin ihtiyaçlarında kullanıldığını aktaran Semerci, "Vuslat Derneği olarak bu yıl 400 bin ihtiyaç sahibimizin sıcak yemek ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. Bunun için her gün aşevimiz çalışıyor. Her gün 3 çeşit yemek yaparak ailelerimize, talebelerimize ulaştırıyoruz. İnşallah bu gibi hizmetlerimiz artarak devam edecek" dedi.

"Veren el ile alan el arasında köprüyüz"

Vuslat Derneğinin veren el ile alan el arasında bir köprü görevi gördüğüne dikkat çeken Semerci, "Vuslat Derneği misyonu ve vizyonu ile veren el ile alan el arasında bir köprü görevi görmektedir. Tek bir amacımız var. O da tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ailelerimizin, ilim talebelerimizin muhtaç kalmalarını önlemektir. Derneğimiz kurulduğu günden beri halka hizmet hakka hizmet düsturuyla durmadan büyüyen ve genişleyen faaliyet alanlarıyla, hizmetlerine bıkmadan, usanmadan devam ediyor, edecek" ifadelerini kullandı.

Vuslat derneği 8 ayda 250 bin kişiye aş yardımı sağladı

Vuslat derneği 8 ayda 250 bin kişiye aş yardımı sağladı

Vuslat derneği 8 ayda 250 bin kişiye aş yardımı sağladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber