Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 28 Ekim 2019 - 13:03 Yorum: 0

’Web Hosting mi sanal sunucu mu’

Dünya ticaretinin büyük bir bölümü internet üzerinden yapılıyor, peki kullanıcılar Web Hostingi mi? sanal sunucuyu mu? tercih etmeli.

’Web Hosting mi sanal sunucu mu’

Dünya ticaretinin büyük bir bölümü internet üzerinden yapılıyor, peki kullanıcılar Web Hostingi mi? sanal sunucuyu mu? tercih etmeli.

Gelişen teknoloji ile birlikte dünya ticaretinin büyük bir bölümü internet üzerinden yapılmaya başladı. Bununla birlikte ülkemizde internet üzerinden ticaret yapmak isteyen ve rakipleri ile eşit şartlarda rekabet eder hale gelmek isteyen işletmeler, Hosting firmalarından destek almaya ve birlikte çalışmaya yöneliyor. İnternet üzerinden açtıkları dükkanları büyük paralar ödemeden ve zaman kaybı yaşamadan hosting hizmeti alarak rakipleri ile yarışır hale gelen şirketler, web hostingi mi? Yoksa sanal sunucuyu mu? tercih etmeli. Konunun uzmanı olan hizhosting.com genel müdürü Caner Çakı, iki tercihin avantajları ve dezavantajlarını anlattı.

'Paylaşımlı hosting'

Paylaşımlı hosting ile ilgili bilgiler veren Çakı, "Bir fiziksel sunucu da birden fazla kullanıcının verilerinin bulunması ve sunucunun kaynaklarının bu kişiler tarafından ortak kullanılmasını sağlayan hosting türüne "paylaşımlı hosting" diyoruz. Bu hizmette her kullanıcıya ait disk alanı, trafik, e-mail hesapları, veritabanları, FTP hesapları gibi bilgileri ayrı ayrı tanımlanmaktadır. Paylaşımlı hostinglerin tüm kaynakları kullanıcılar tarafından isteğe göre paylaştırılır ve kişiler bu şekilde hosting hizmetlerini kullanır. Bu hizmeti tercih edecekler genellikle trafiği az olan web siteleri kullanır ve maliyetleri de sanal sunucuya göre daha avantajlıdır. Kesinti oranı da çok düşürür ve birden fazla kişi veya kurum faydalandığı için kullanıcılar yüzde 99 oranında kesintisiz hizmet alabilmektedirler. Aynı sunucuda yer alan diğer kullanıcılar, sizin hizmetinize hiçbir şekilde zarar vermez. Bunun dışında Her kullanıcının bir yönetim paneli vardır ve bu paneller daha kolay bir kullanım sağlar. Ayrıca bu paneller sizin internet üzerinde yapmak istediğiniz bütün işlemi kolaylaştırmak ve rahatlıkla yapabilmeniz için vardır. Eğer çok fazla trafiğe sahip bir web siteniz yoksa başlangıçta paylaşımlı web sitesi kullanmanız daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum" diye konuştu.

'Sanal sunucu'

Sanal sunucu hakkında bilgiler veren Caner Çakı, bu sistemi kullanacak olanların ise sunucu yönetiminde paylaşımlı hostinge göre biraz daha bilgi sahibi olmaları gerektiğini belirterek "Bu sunucunun yönetimi kullanıcı tarafından yapılmaktadır. Bunun içinde kullanıcının sunucu yönetiminde bilgi sahibi olması gerekmektedir. Sanal sunucu bir sunucu üzerinden birbirinden bağımsız olarak birden fazla işletim sisteminin bulunması olarak tanımlanabilir. Sanal sunucuların tamamı "dedicated" adı verilen adanmış bir fiziksel sunucu içerisinde yer alır ve sistem içerisinde yer alan her sanal sunucu (VDS) birbirinden bağımsız olarak çalışır. Her sanal sunucunun kendisine ait bir IP adresi, sabit diski, RAM'i ve işletim sistemi bulunur. Sanal sunucuyu genellikle KOBİ ve kurumsallaşmış şirketler tarafında tercih edilir. Sanal sunucu ile geleneksel bir sunucu ile yapabileceğiniz bütün işlemleri sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz. Bununla birlikte kurulum, yer ve bakım masrafı gibi ekstra maliyeti olmaması da tercih edilebilir. Kurulumu da hızlı ve kolaydır. Örneğin Windows veya Linux işletim sistemli bir Sanal Sunucu, 3-20 dakikada arasında kurulabilir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber