Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 30 Mart 2015 - 19:23 Yorum: 0

Wushu Sakarya İl Temsilcisi Çapoğlu:

"Geçtiğimiz günlerde bazı mahalli basın ve sosyal medyada çıkan federasyonumuzu ve camiamızı hedef alan 'salonda kıyamet koptu' başlıklı haberler, gerçekleri yansıtamamaktadır"

Wushu Sakarya İl Temsilcisi Çapoğlu:

SAKARYA (AA) - Wushu Sakarya İl Temsilcisi Fatih Çapoğlu, "Geçtiğimiz günlerde bazı mahalli basın ve sosyal medyada çıkan federasyonumuzu ve camiamızı hedef alan 'salonda kıyamet koptu' başlıklı haberler, gerçekleri yansıtamamaktadır. Sansasyonel haberler asılsız olup gerçekler çarpıtılmıştır" dedi.

Çapoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Serdivan ilçesindeki Sakarya Spor Salonu'nun üst katındaki Wushu sporuna tahsis edilen salonun bir ana salon olmadığını belirterek, Türkiye'nin en başarılı branşı için tahsis edilen tek salon olduğunu kaydetti.

"Türkiye'nin en büyük spor salonlarından olan Selim Sırrı Tarcan Kapalı Spor Salonu bütünüyle voleybol federasyonuna tahsis edilmiştir" diyen Çapoğlu, "Bunun gibi Türkiye’nin bütün illerindeki spor salonlarının ana salonları basketbol, voleybol ve benzeri spor antrenmanlarına fiilen tahsis edilmiştir. Ana salonların yanı sıra küçük salonlarda bizimdir, bizden başka hiçbir spora hayat hakları yoktur mantığı çarpık yanlış, bir mantıktır kabul edilemez. Geçtiğimiz günlerde bazı mahalli basın ve sosyal medyada çıkan Federasyonumuzu ve camiamızı hedef alan 'salonda kıyamet koptu' başlıklı haberler, gerçekleri yansıtamamaktadır. Sansasyonel haberler asılsız olup gerçekler çarpıtılmıştır" ifadesini kullandı.

Çapoğlu, Türkiye’de federasyonu bulunan ve faaliyet gösteren bütün spor branşları için uygun antrenman alanlarının, imkanlar ölçüsünce tahsis edildiğini kaydederek, şunları söyledi:

 "Ülkemiz için ve Sakarya için bunca önemi arz eden son yılların en başarılı spor branşı olan wushu için sadece 1 adet uygun antrenman salonunun Türkiye Wushu Federasyonunun wushu çalışmalarına tahsis edilmesi gayet normaldir. Bahsi geçen haberleri yerel gazetelerde ve sosyal medyada kasıtlı ve çarpıtarak çıkartanlar bir iki antrenör ve yalnızca mahalli bir spor kulübüdür. Yani istenen şey Türkiye çapında 65 bin lisanslı sporcusu bulunan bir Federasyonun milli takım çalışmalarını yürüttüğü Sakarya halkına da hizmet veren bir spor salonu yalnızca iki antrenör ve bir spor kulübüne peşkeş çekilmedi diye kopartılan yaygara artık bu kadarı pes dedirtecek cinsten manidardır. Kendilerini ve yaptıkları sporu ayrıcalıklı gören bu kişilerin, herhangi bir milli takım başarısı da söz konusu değilken böyle pervasız olmaları ne ile izah edilebilir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber