Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Mayıs 2017 - 11:13 Yorum: 0

Y kuşağının öyküleri kitap oldu

Y kuşağı hayal güçlerini kâğıda aktardı, hikâyeler kitaplaştı.

Y kuşağının öyküleri kitap oldu

Y kuşağı hayal güçlerini kâğıda aktardı, hikâyeler kitaplaştı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütercim Tercümanlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Derya Duman öncülüğünde "Yaratıcı Yazma" dersinde biraraya gelen 16 öğrenci hikâyelerini birleştirdi, "Y Kuşağı'ndan Öyküler" adlı kitap yayınlandı.Öğrenciler, umut, aşk, bilgelik, şüphe gibi konuları kendi kuşaklarının bakış açısıyla aktardı. Kararlı, güçlü yapılarını öykülerine yansıtan genç yazarların kitabı Kafekültür Yayıncılık aracılığıyla okurlarıyla buluştu.

"Günlük yaşamı yakından takip ediyor"

Kitabın editörlüğünü de yapan Yrd. Doç. Dr. Duman, günümüz gençliğini oluşturan Y kuşağının yaratıcı olduğunu ve farklılıkları yaşattığını kaydederek, "Y Kuşağı yaratıcılıklarını hayatın tam ortasında yaşıyor. Yaşatmasıyla da farklılık ve farkındalıklara günlük olarak sahip olabiliyor. Günlük yaşamı yakından takip de ediyor.Öyküler, genç yazarların zamanı, mekânı, sosyal katmanları, zihniyetleri aktarması açısından şaşırtıcı bir yapıya bürünüyor. Yazarlarımız kendilerine en anlamlı gelen çalışmalarını verdiler. Kitapta umut, aşk, bilgelik, şüphe gibi birçok konuda öykü var" dedi.

Dersi alan Ayşegül Öden, Barış Sadıç, Bilge Aydilek, Burak Sezen, Ceren Uğur, Elif Gümüşkesen, Elifcan Şanlı, Ezgi Nur Kaplan, Ezgi Yağmur Kırlangıç, Feryal Polat, İlke Hazer, Kuzey Türkel, Özgün Kürüm, Özlen Durmazer, Selin Merve Kırşan, Serra Sokolyaratıcı yazılarıyla "Y Kuşağından Öyküler"de yer aldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber