Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 14 Ekim 2016 - 17:48 Yorum: 0

Yabancı 350 tur operatörü Denizli’de buluştu

Türkiye'nin turizm açısından güvenli ve güzel olduğunun anlatılması için dört ülkeden 350 turizm firmasının tur operatörleri Denizli'de buluştu.

Yabancı 350 tur operatörü Denizli’de buluştu

Türkiye'nin turizm açısından güvenli ve güzel olduğunun anlatılması için dört ülkeden 350 turizm firmasının tur operatörleri Denizli'de buluştu.

Denizli'de faaliyet gösteren bir turizm firması Türkiye'nin tanıtılması, turizm için güvenli ve güzel olduğunu anlatmak Hindistan, Çin, Filipinler ve Brezilya'dan 350 tur operatörlerini Denizli'de buluşturdu. Dört farklı ülkeden gelen tur operatörleri, Kapadokya, Kuşadası, Pamukkale ve İstanbul'u gezdi. Özellikle kent merkezini gezen turistler, tarihi ve turistik yerleri tanıma fırsatı buldular. Denizli'de bir 350 tur operatörü, "Türk Kebabı'nın çok güzel olduğunu, Türkiye'nin de güvenli bir ülke olduğunu söylediler. Şehir içinde bir restaurantta kebap yiyen Brezilyalı turistler, şarkı söyleyip eğlendiler.

Türkiye'nin güvenli olduğunu göstermeye çalıştıklarını belirten Glorious Turkey Travel Panters Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Karahan, "Dün başlatmış olduğumuz bu organizasyon Denizli merkezde devam ediyor. Yaklaşık 350 tur operatörünü 4 ülkeden Türkiye'ye getirdik. Türkiye'nin belli destinasyonlarını acenteci misafirlerimize ziyaret ettireceğiz. Önemli olan, vurgulamak istediğimizi konu Türkiye'nin güvenli olduğu, tatil yapılabilir bir destinasyon olduğudur. Türkiye gerçekten tatil yapılabilir, gezilebilir, ferah, huzurlu bir ülke olduğunu anlatamaya çalışıyoruz. İnşallah başarılı oluruz. Günümüzde Türkiye'de yaşanan birçok olumsuz gelişmeye, olaya rağmen, yabancı basına lanse edilse de, bizler bunun böyle olmadığını, Türkiye'nin tatil yapılabilir olduğunu, gezilebilir olduğunu, her yaş ve her turist grubuna hitap edilebilir olduğunu göstermeye çalışıyoruz" dedi.

2017 yılı itibariyle turist sayısında artış olacağına inandıklarını belirten Karahan, "Brezilya'dan, Çin Halk Cumhuriyeti'nden, Hindistan'dan Filipinler'den gelen misafirlerimiz var. Özellikle şehir merkezlerine bu turistleri yönlendiriyoruz. Şehirlerde herhangi bir sorunun olmadığını yansıtmaya çalışıyoruz. İnşallah bu yaptığımız bu etkinlik ve organizasyondan sonra bu saydığımızı ülkelerden gelen turist sayıları artacaktır. Umut ediyoruz verimli geçer. Türkiye ile ilgili özellikle yabancı basının söz ettiği olumsuz haberler var. Ona rağmen bunları kırmak, gelen misafirlerin kendi telefonlarından sosyal medya hesapları üzerinden Türkiye'nin yaşanabilir olduğunu vurguladıkları takdirde, ben tekrar ülkede turist sayısının artacağını düşünüyorum. 2017 yılı itibariyle turist yasının gün geçtikçe artacağını umut ediyoruz" diye konuştu.

"Olumsuz gelişmelerin farkındayız"

Türkiye hakkında artık gerçek bir fikre sahip olduuğunu belirten 30 yaşındaki Brezilyalı tur operatörü Yan Felipe De Lucena, "Bugün buraya 54 tane Brezilyalı getirdim, onlarla seyahat ettiğim için gerçek bir bilgiye sahibim. Ben profesyonel olarak bu işi yaptığım için buradayım, bu yüzden 54 kişiyi buraya getirdim. Son zamanlarda olumsuz gelişmelerin farkındayız, tüm bunları takip ettik.

"Türkiye'yi Brezilya'da tanıtacağım"

Geldikten sonra içinde bulunduğu grupla fikirlerini değiştirdiklerini belirten De Lucena, "Barış için bir araya gelmek ve seyahat etmek istiyoruz. Kilometreler bizi ayırabilir, arada büyük mesafe olabilir ama bir araya geldiğimizde, mesafeler azalıyor ve birlikte yaşamayı öğreniyoruz. Ülkenin tarihi ve mimari özelliklerini görerekten daha da çok mutlu olduk. Sadece tarihi ve mimari özellikleri değil, Türk yemeklerini de keşfediyoruz. Tabi sadece turizm için değil, insani ilişkilerimiz için kültürlerimizi tanımak için tabii ki Brezilya'da tanıtımızı yapacağım. Çok iyi karşılandık" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber