Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Ekim 2014 - 08:58 Yorum: 0

"Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretim Sertifikası Programı" sona erdi

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) ve Uzaktan Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen "Yabancı Dil Olarak...

'Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretim Sertifikası Programı' sona erdi

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) ve Uzaktan Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen "Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretim Sertifikası Programı" sona erdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, İktisat Fakültesi Cemil Meriç Konferans Salonu'nda düzenlenen sertifika dağıtım törenindeki konuşmasında, yabancı uyruklu öğrenci sayısını artırmak için çabaladıklarını söyledi.

Barışın elçilerinin programa katılan öğrenciler olacağına işaret eden Hisar, "Her geçen yıl yabancı uyruklu öğrenci sayımız artıyor ve onlar mezun olduğunda gittikleri yerlerde ÇOMÜ'yü ve ülkemizi tanıtıyor. Öğrencilerimiz bu eğitimle bir yıl içinde branş derslerini alacak seviyeye geliyor. Türkçe, artık birçok ülkede konuşulan bir dil olma yolunda ilerliyor. Katkı sunan herkese ülkem adına teşekkür ederim" dedi.

Konuşmanın ardından öğrencilere sertifikaları dağıtıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber