Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
14:21 Mikro çoğaltımla yılda 50 bin adet sertifikalı fındık fidanı üretilebilecek14:21 Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketine ziyaret14:20 Balıkesir’de denizde erkek cesedi bulundu14:19 Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz ölümünün 9’uncu yıl dönümünde adliyede anıld...14:19 Tavas Belediyesi binlerce vatandaşı gönül sofrasında buluşturdu14:19 Başkan Palancıoğlu Ak Parti Melikgazi İlçe Teşkilatı ile iftarda bir araya...14:19 Milli Eğitim Bakanı Tekin Iğdır’da14:18 Bahar geldi, ardıç ağaçlarının üzerindeki yuvalar leyleklerle şenlendi14:18 Şerafettin Elçi Havalimanı Şubat ayında 29 bin 933 kişiye hizmet verdi14:17 Sarıcaoğlu: “Sahte anketler ile ‘başkanlık hayali’ kuranlar, seçim günü uya...14:17 Büyükşehir DESKİ 3 mahallenin daha içme suyu hatlarını yeniledi14:17 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki: “Bittiğinde Zonguld...14:17 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki iş birliği protokolü14:16 Başkan Togar: “Sevdalısı olduğumuz Tekkeköy için her zaman çalışacağız”14:16 İzmir merkezli kaçakçılık operasyonu: 15 bin litre etil alkol ele geçirildi14:15 Yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı yaşlı adam ağır yaralandı14:11 Fatih Belediye Başkanı Turan: “Unkapanı Değirmeni’nin restore edilmesi bölg...14:09 Evlenmek için kredi alacak depremzede gençlerin eğitimi başladı14:08 Kütahya Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı14:05 Anaokulu öğrencilerinden renkli etkinlik: Hijyene dikkat çektiler
Sami Er
Magazin 28 Kasım 2016 - 16:18 Yorum: 0

Yabancı gelinler en güzel Türk kahvesini yapmak için yarıştı

Antalya'da düzenlenen Dostluk ve Barış Festivali kapsamında, yabancı gelinler Türk kahvesi yaptı.

Yabancı gelinler en güzel Türk kahvesini yapmak için yarıştı

Antalya'da düzenlenen Dostluk ve Barış Festivali kapsamında, yabancı gelinler Türk kahvesi yaptı. Yöresel kıyafetlerle kahve yapan gelinlerin bazıları kahveyi taşırdı, bazıları ise yaktı.

Antalya'da bir alışveriş merkezi ve Rusya Dostluk ve Kültür Derneği tarafından 7. Dostluk ve Barış Festivali düzenlendi.

Festival kapsamında düzenlenen Türk kahvesi yapma etkinliğine; Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Marina Sorokina, Kazakistan ve Avrasya Devletleri Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Aron Khismet, Polonyalılar Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Nadya Pelit'in yanı sıra Antalya'da yerleşik yaşayan Rusya,Ukrayna, Kazakistan ve Polonya vatandaşları katıldı.

Antalya'da yerleşik yaşayan farklı milletlerden 5 yabancı gelin, yöresel kıyafetleriyle Türk kahvesi yapmak için hazırlanan standa geçti. Zaman sınırlamasının olmadığı yarışmada, yabancı gelinler önce ocağı yaktı daha sonra bakır cezvede kahveyi pişirerek jürinin beğenisine sundu. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte yabancı gelinler arasında kahveyi yakan ve taşıran da oldu. Dostluğun kazandığı yarışmada yabancı gelinlerin kahveleri afiyetle içildi.

Umut da katıldı

Etkinliğe, 7 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu hafızasını kaybeden Rus genci "Umut" ve koruyucu annesi Gülsüm Kabadayı da katıldı. Rus gelinler, Gülsüm Kabadayı'ya çeşitli hediyeler takdim etti.

Türk kahvesi yapan Tatyana Bayram, 9 yıldır Antalya'da yaşadığını belirterek, Türk mutfağını çok sevdiğini ve yemek yapmayı öğrendiğini söyledi. Türk kahvesini güzel yaptığını dile getiren Bayram, içenlerin beğendiğini kaydetti.

Elena Şimidet ise 15 yıldır Antalya'da yaşadığını ifade ederek, Türk mutfağını ailecek çok sevdiklerini belirtti.

Türk kahvesi yapmayı Antalya'da öğrendiğini dile getiren Elena, "Türk kahvesi yaparken kişi sevgisini vermeli, zevkle yapmalı. Ben hep yapmayı hem içmeyi seviyorum. Yarışma da güzel geçti" dedi.

"Yabancı gelinler de iddialı"

Rus Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Marina Sorokina, Dostluk ve Barış Festivali kapsamında yabancı gelinlerin Türk kahvesi pişirme etkinliğinde bir araya geldiğini kaydetti. Antalya'da tüm yabancı gelinlerin büyük bir aile gibi yaşadığını vurgulayan Sorokina, "Yabancılar kendini Türkiye'de yabancı gibi görmüyor. Çok mutluyuz. Türk insanları yabancılara çok sıcak bakıyor. Türk, Kazakistan, Polonya, Ukrayna, Rus gelinlerle kahvaltı yaptık. Bu programda kahve pişirdiler. Bizim gelinler de Türk kahvesi yapmayı öğrendi. Bizim gelinlerimiz de, Türk gelinleri kadar kahve yapabiliyor" ifadelerine yer verdi.

"Yabancı gelinler de öğrendi"

AVM Halkla İlişkiler Müdürü Emel Çakmak ise festival kapsamında yabancı gelinler arasında Türk kahvesi yapım etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Kahve yapımını Türk gelinlerin yanı sıra Antalya'da yaşayan yabancı gelinlerin de öğrendiğini vurgulayan Çakmak, "Türkiye'de kız istemede gelin adayları Türk kahvesini yapar. Bu bizde bir gelenektir. Bu kültürümüzü bugün yaşatmış ve yabancı gelinlerimize aktarmış olduk. Antalya'da yabancı gelin sayısı hızla artıyor, birbirimizin kültürünü tanımak ve kaynaştırmak önemli programdı" diye konuştu.

(İA-SO-Y)

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber