Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 09 Mart 2015 - 11:43 Yorum: 0

Yabancı öğrenciler Acıgöl'de

Çeşitli ülkelerden Nevşehir’in Acıgöl ilçesine gelen öğrenciler, Türk müzikleri eşliğinde halay çekti, hentbol ve futbol oynadı

Yabancı öğrenciler Acıgöl'de

NEVŞEHİR (AA) - Türkiye’deki çeşitli üniversitelerde öğrenim gören 12 ülkeden 300 yabancı öğrenci, Erasmus Öğrenci Ağı kapsamında Nevşehir’in Acıgöl ilçesindeki Tepeköy Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Kültürel farkındalık amaçlı proje çalışmalarını gerçekleştirmek üzere Acıgöl’e gelen Almanya, Fransa, Portekiz, Kanada, Litvanya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, İtalya, İspanya, Slovenya, Romanya, Macaristan'dan öğrenciler, Tepeköy İlkokulu ve Ortaokulunda sınıfları gezerek öğrencilerle tanıştı. 

İlçe ve okulla ilgili bilgiler alan öğrenciler, 2 ayrı takım halinde hentbol ve futbol oynadı. Türk müzikleri eşliğinde halay çekerek Türk kültürünü öğrenen öğrenciler, etkinlik sonunda ilkokul öğrencilerine hediyeler verdi. 

Öğrenci Topluluğu Başkanı Yeditepe Üniversitesi Öğrencisi Gökalp Karaman, yurt dışından Türkiye’ye gelen öğrencilerin barınma, sağlık, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak ve kültürel farkındalık oluşturmak amacıyla faaliyetler düzenlediklerini belirtti.

Tepeköy Ortaokulu Müdürü Serhat Uluer ise öğrencilerin yurt dışından gelen misafirler vasıtasıyla farklı kültürleri ve dilleri tanıdıklarını, yapılan ziyaretin oldukça verimli, eğlenceli ve hayatlarında unutamayacakları bir etkinlik olduğunu ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber