Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 17 Ocak 2018 - 17:08 Yorum: 0

Yabancı öğrenciler örgü örmeyi öğreniyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kız Öğrenci Yurdunda konaklayan uluslararası öğrenciler ders dışı boş...

Yabancı öğrenciler örgü örmeyi öğreniyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kız Öğrenci Yurdunda konaklayan uluslararası öğrenciler ders dışı boş zamanlarını örgü örmeyi öğrenerek geçiriyor.

OMÜ ve Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile açılan kursta eğitmenlik yapan Derya Aydın verilen kurs hakkında şunları söyledi: "Erasmus, Mevlana ve Farabi programları aracılığıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesine gelen uluslararası öğrenciler Üniversitenin Kız Yurdu'nda konaklıyorlar. Bu öğrencilerin ders dışı boş zamanlarını değerlendirmeleri için yurt içerisinde, akşamları ve hafta sonları örgü dokuma kursu veriyoruz. Talep olduğunda da ebru sanatı, kâğıt rölyef, ahşam boyama, tezhip, minyatür gibi sanatlarımızdan öğrencilere kurs açılması programımızda var."

Örücülüğü tanıyıp öğrenmelerinin uluslararası öğrenciler için yararlı olduğunu düşündüğünü kaydeden Aydın, "Kurs esnasında uluslararası öğrenciler hem farklı kültürlerin kaynaşmasına vesile olurken hem de örgü örmeyi öğreniyorlar. Öğrenciler ördükleri şapka, atkı, yelek, eldiven, çorap ve kazakları gibi materyalleri de düzenleyecekleri sergi ile tanıtmak istiyorlar" dedi.

Yabancı öğrenciler örgü örmeyi öğreniyor

Yabancı öğrenciler örgü örmeyi öğreniyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber