Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:10 Yalova’da su sporları sezonu açıldı15:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tüm dünya gibi bizim de sorunumuz olan enflasyonun...15:09 Bu proje ile Akyazı’nın trafik meselesi giderilecek15:08 CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ’para sayma’ görüntüle...15:08 Beşiktaş’ta transfer komitesi kuruldu15:08 Camide ’siber dolandırıcılık’ uyarısı15:07 Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’un bir buçuk sene daha kaybetme tahammülün...15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yılda, İstanbul’daki depreme dayanıksı...15:04 Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu15:04 Komşunun köpeğini tüfekle öldürme iddiasına gözaltı15:04 Bir babanın çocuğuna yaptığı akıl almaz görüntüler15:03 Polisliği bırakıp dünya turuna çıktı, Malezya’da kaçırıldı 13 saat dehşeti...15:00 Gazete Talas yine dopdolu14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim...14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynakla...14:52 Tamer Karadağlı, Antalya’daki kültür merkezinin bakımsızlığından şikayet et...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı acab...14:52 Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’ndeki tekstil fabrikasında yangın...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ’Tam ileri’ diyor, sen...
Sami Er
Eğitim 20 Şubat 2020 - 14:18 Yorum: 0

Yabancı öğrenciler Türk el sanatlarını öğrendi

Manisa'nın Demirci ilçesinde 4 farklı ülkeden 30 öğretmen ve öğrenci Erasmus projesi kapsamında ilçenin tarihi ve kültürel yapısını yerinde inceleme...

Yabancı öğrenciler Türk el sanatlarını öğrendi

Manisa'nın Demirci ilçesinde 4 farklı ülkeden 30 öğretmen ve öğrenci Erasmus projesi kapsamında ilçenin tarihi ve kültürel yapısını yerinde inceleme çalışması yapıyor. 4 ülkenin öğrencileri ve Türk öğrenciler naht, çini, takı tasarım, hediyelik eşya ve ebru işleme stantlarında birlikte el sanatları çalışması yaptı.

'Okullarda şiddet ve zorbalığa karşı hoşgörü ve saygıyı güçlendirme" isimli KA229 projesi hazırlayan Demirci Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi, "Erasmus+kapsamında Avrupa komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı projede yer alan Polonya, Makedonya, İspanya ve Romanya'dan 30 ziyaretçi 1 hafta boyunca Demirci'de eğitim çalışması yapacak.

Okulun çok amaçlı salonunda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce yabancı öğretmen ve öğrencilere gösterilmesi ve öğretilmesi amacıyla naht, çini, takı tasarım, hediyelik eşya ve ebru işleme stantları kuruldu. 4 ülkenin öğrencileri ve Türk öğrenciler birlikte el sanatları çalışmasını yaptı. Proje çerçevesinde tarihi yapıları da inceleyen heyet, ilçenin en eski camileri arasında yer alan Söylemiş Camini ziyaret etti. İmam ve müezzinler tarafından ezan ve sura okunarak tercümeleri yapıldı. El halıcılığı ve makine halıcılığını da yerinde görmek amacıyla halı dokuma atölyeleri ve fabrikaları ziyaret eden öğrenciler halı dokuma ile ilgili bilgi aldı.

Öğrencilerin ziyaretlerinde vatandaşlarla ve esnaflarla iletişimini Necip Fazıl Kısakürek Anadolu lisesindeki 5 İngilizce öğretmeni tarafından yapılıyor. Romanyalı öğrenci İrimia Raul Edvard yaptığı açıklama da, "Romanya'da spor okulunda okuyorum. Daha önce hiç Türkiye'yi ziyaret etmedim. Türkiye'deki ve ziyaret ettiğim ilçedeki insanlar çok iyi ve çok sıcak kanlı. Öğrendiğimiz şeyler çok zor değil. Hızlı bir şekilde kaptım. Bunları yapmak, üretmek güzel. Türkçe konuşmak istiyorum, deneyeceğim." dedi.

Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Yıldız ise yaptığı açıklamada, "Romanya, İspanya, Polonya ve Makedonya'dan 30 öğretmen ve öğrenciyi ilçemizde ağırlıyoruz. Projemiz Erasmus kapsamında yapılmakta. Öğrencilerimiz yurt dışından gelen misafirlerimize ilçemizdeki el sanatlarını, tarihini ve kültürünü öğretiyor. 2 yıl süreli ve 30 bin Euro destekli olan projemiz kapsamında Mayıs ve Kasım aylarında bizim öğrencilerimiz de bu ülkeleri ziyaret edecek." dedi.

Yabancı öğrenciler Türk el sanatlarını öğrendi

Yabancı öğrenciler Türk el sanatlarını öğrendi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber