Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:10 Yalova’da su sporları sezonu açıldı15:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tüm dünya gibi bizim de sorunumuz olan enflasyonun...15:09 Bu proje ile Akyazı’nın trafik meselesi giderilecek15:08 CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ’para sayma’ görüntüle...15:08 Beşiktaş’ta transfer komitesi kuruldu15:08 Camide ’siber dolandırıcılık’ uyarısı15:07 Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’un bir buçuk sene daha kaybetme tahammülün...15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yılda, İstanbul’daki depreme dayanıksı...15:04 Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu15:04 Komşunun köpeğini tüfekle öldürme iddiasına gözaltı15:04 Bir babanın çocuğuna yaptığı akıl almaz görüntüler15:03 Polisliği bırakıp dünya turuna çıktı, Malezya’da kaçırıldı 13 saat dehşeti...15:00 Gazete Talas yine dopdolu14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim...14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynakla...14:52 Tamer Karadağlı, Antalya’daki kültür merkezinin bakımsızlığından şikayet et...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı acab...14:52 Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’ndeki tekstil fabrikasında yangın...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ’Tam ileri’ diyor, sen...
Sami Er
Yerel 11 Mart 2015 - 11:53 Yorum: 0

Yabancı turistlerin av tutkusu Karadeniz'de yoğunlaştı

Doğa Koruma ve Milli Parklar 10.Bölge Müdürü Bayazıt: "Geçtiğimiz yılki av sezonundan elde edilen 156 bin liralık gelirin bu sezon daha da yüksek rakamlara çıkacağını düşünüyoruz"

Yabancı turistlerin av tutkusu Karadeniz'de yoğunlaştı

SİNOP (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce her yıl yürütülen av turizmi kapsamında, 10. Bölge Müdürlüğü görev alanında bulunan Sinop, Zonguldak ve Kastamonu'nun tercih edilen illerin başında yer aldığı bildirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Oğuz Bayazıt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yürütülen faaliyetler kapsamında bölgeye 2013-2014 av sezonunda Almanya, Belçika, Danimarka, Hollanda, İtalya, İsveç ve Avusturya'dan çok sayıda turistin geldiğini belirtti.

Av turizmi kapsamında yabancı avcılardan 156 bin 154 lira gelir elde edildiğini ve bu gelirin 49 bin 330 lirasının belde, belediye ve köy tüzel kişilerine hizmet karşılığı olarak verildiğini, geriye kalan paranın ise hazineye aktarıldığını ifade eden Bayazıt, "Turizm dediğimizde aklımıza hep plaj turizmi gelirdi ancak bir de dağlardaki turizm var. Doğa turizminin içerisinde asıl söz konusu olan av turizmidir. Bu yıl ülkemize avlanmak için çeşitli ülkelerden çok sayıda turistin gelmesini bekliyoruz. Geçtiğimiz yılki av sezonundan elde edilen 156 bin liralık gelirin bu sezon daha da yüksek rakamlara çıkacağını düşünüyoruz" dedi.

Bölgenin av turizmi bakımından avantajlı bir konumda olduğunu vurgulayan Bayazıt, "Bu durum bize ekstra bir gelir oluşturuyor. Avlanmak için gelen turistler belirlenen kota içerisinde başta domuz olmak üzere kızıl geyik, yaban keçisi ve karaca avı yapıyor. Avlanma yapılırken de işin başından sonuna kadar müdürlüğümüzde görevli bir muhafaza memuru veya bir yetkili mutlaka avlanan turistlerin yanında bulunuyor" diye konuştu.    

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber