Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:45 Nijerya’da şiddetli yağışlarda hapishane hasar aldı: 118 mahkum kaçtı15:44 Başkan Akın su ve Sürdürülebilirlik zirvesinde konuştu15:43 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na bisikletçiler Didim’de karşılandı15:42 Erciş’te TYP kuraları çekildi15:41 Hutbede yapılan duaya tepki gösteren genç, Atatürk’e hakaretten 3 yıl 9 ay...15:39 Aynı yolda yine kaza: 1 yaralı15:39 Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan: “Sözler tutulsun, mülakat kaldırılsın”15:37 Ermenilerin 1915’te çıkardığı olaylarda Diyarbakır’da 120 civarında yönetic...15:37 Geleceğin hemşireleri beyaz üniformalarına kavuştu15:35 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: “Genç araştırmacılarımız ve girişimcileri...15:35 Memur-Sen Genel Başkanı’na maaş sorusu: “Cumhurbaşkanı maaşından kaç kat fa...15:35 Ortaokul öğrencileri araştırma projeleri yarışmalarında ödüller sahiplerini...15:34 Diyarbakır’da günlük 150 bin metrekarelik yeşil alanda çalışma yürütülüyor15:34 Pursaklar Belediyesi’nden okul bahçelerinde çevre düzenlemesi15:33 Karacabey’de çocuklar zabıta oldu15:32 Bora Kaplan’ın avukatı: “Kaplan kerpetenle diş çekti diyorlar, olacak iş de...15:31 Kars 36 Spor Kelkit maçı hazırlıklarını sürdürüyor15:29 Başkan Tetik’ten ’Bahara Merhaba’ konserine davet15:28 Diyarbakır’da vektörlere karşı ilaçlama çalışmaları sürüyor15:27 Tarih Derneği ve Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
23 Nisan
Ekonomi 29 Nisan 2021 - 14:03 Yorum: 0

Yabancı uyruklu kadın girişimci devlet desteğiyle kendi işini kurdu

Muş'a 8 yıl önce yerleşen Azerbaycan uyruklu 37 yaşındaki 3 çocuk annesi Nazila Yıldız, devlet desteğiyle kurduğu tesiste hem işinin patronu hem de ustası...

Yabancı uyruklu kadın girişimci devlet desteğiyle kendi işini kurdu

Muş'a 8 yıl önce yerleşen Azerbaycan uyruklu 37 yaşındaki 3 çocuk annesi Nazila Yıldız, devlet desteğiyle kurduğu tesiste hem işinin patronu hem de ustası oldu.

9 yıl önce Türkiye'ye gelen Nazila Yıldız, eşi ve çocuklarıyla birlikte 1 yıl Elazığ'da yaşadıktan sonra Muş'a yerleşti. Burada kendi işini kurmaya karar veren Yıldız, KOSGEB'e şekerleme üretimi yapmak için müracaatta bulundu. Projesi onaylanan Nazila Yıldız, 8 aydır cevizli sucuk üretimi de yaparak günde yaklaşık 300 kilogram ürün elde ediyor. Yıldız, satışları kent merkezi, ilçe ve çevre illere yapıyor.

"Devlet desteği olmasaydı bu işi biraz zor yapardık"

Muş'ta KOSGEB desteğiyle bu işletmeyi açtığını ifade eden Nazila Yıldız, cevizli sucuk (Şaran, şöbek) üretiminin daha önce Muş'ta yapılmadığını söyledi. Eşiyle birlikte Malatya'da bu iş üzerinde biraz araştırma yaptıklarını belirten Yıldız, "Bu işi öğrendik. Daha önce usta arayışına girdik ama Doğu'da usta bulmak çok zor. Ondan dolayı hem kendi işimin patronu hem de kendi işimin ustası oldum. Kendim işi öğrendim ve işin başına geçtim. Ürünlerimiz tamamen doğal ve pekmezi de kendimiz üretiyoruz. Glikoz veya başka bir katkı maddesi kullanmıyoruz. Şaran, Şöbek ve çikolata üretimimiz var. Daha çok ürünlerimizi Muş merkez ve ilçelere gönderiyoruz. Çevre illerinde bazı ilçelerine sevkiyatımız oluyor. 8 aydır burada üretime başladık ve kendimizi Muş'a tanıtmaya çalışıyoruz" dedi.

"Devlet desteği olmasaydı bu işi biraz zor yapardık"

Devlet desteği sağlanmaması durumunda tesisi kuramayacağını vurgulayan Yıldız, "KOSGEB bize bu konuda çok büyük destekçi oldu. Onlara da çok teşekkür ederiz. Bir yabancı olarak farklı bir ülkede yaşamak biraz zor ama sonuçta eşim burada, çocuklarım burada alıştık artık 8 yıldır Muş'tayız. İşimizi severek yapıyoruz. Umarım işimizi büyütür ve sektörde devam ederiz. Bir kadın girişimci olarak işin başında durmak zor değil. Umarım Muş'ta bu sektörde bizi destekler ve kadın girişimci olarak yanımızda dururlar. Günde yaklaşık 300 kilogram ürün üretiyoruz, aylık olarak da yaklaşık 4-5 ton satışımız oluyor. İşletmeyi biraz daha büyütmeyi düşünüyoruz. Bu sene çikolata ürünü denemek için çalışma başlattık. Seneye tamamen şaran, şöbek, çikolata, kurutulmuş meyve ve kurutulmuş meyvenin çikolata kaplı halini çıkarmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bana çok güzel örnek oluyor"

7 aydır işletmede çalıştığını ifade eden işçilerden İnci Sönmez ise "Kadın bir patronla çalışmak erkek bir patronla çalışmaktan daha güzel, daha bir anlaşma içerisinde oluyoruz. Kadınlar olarak birbirimizi anlıyoruz. Daha fazla kadın patronların öne çıkmasını istiyorum. Bana çok güzel örnek oluyor. Ben de kendi işimin patronu olmak istiyorum. Kendi ayaklarımın üzerinde durmak çok güzel bir şey olur" diye konuştu.

Yabancı uyruklu kadın girişimci devlet desteğiyle kendi işini kurdu

Yabancı uyruklu kadın girişimci devlet desteğiyle kendi işini kurdu

Yabancı uyruklu kadın girişimci devlet desteğiyle kendi işini kurdu

Yabancı uyruklu kadın girişimci devlet desteğiyle kendi işini kurdu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber