Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 29 Ağustos 2014 - 15:44 Yorum: 0

Yabancılar kabinedeki ekonomi yönetiminden memnun

Yabancı ekonomistler, 62. Hükümette Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve ekonomi yönetiminin görevlerini sürdürmesini, ekonomik istikrarın devamı olarak yorumladı.

Yabancılar kabinedeki ekonomi yönetiminden memnun

Yabancı ekonomistler, 62. Hükümette Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve ekonomi yönetiminin görevlerini sürdürmesini, ekonomik istikrarın devamı şekilde yorumladı.

AA muhabirinin sorularını cevaplayan Toronto Dominion Securities’in Avrupa Araştırmalarından Sorumlu Kıdemli Ekonomist Richard Kelly, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ispatlanan muvaffakiyetli bir geçmişi olduğunun altını çizerek, 'Biz bu adların yeni kabinede yer almasını istikrar işareti şekilde görüyoruz' dedi.

Türkiye’nin de arasında yer aldığı gelişmekte bulunan ekonomilerin son günlerde dışsal kırılganlıkların sıkı yer aldığı bir dönemden geçtiğini vurgulayan Kelly, 'Ekonomi politikalarının uygulanması açısından piyasalar, iktisat yönetimin tıpkı şekliyle korunması gerektiğini düşünüyordu' değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yönetiminde Türkiye ekonomisinin ivme kazandığını hatırlatan Kelly, Babacan ve Şimşek’e atıfta bulunarak, 'Bu adlar piyasaların başarılarını yakından tanıdığı kişiler. Piyasalar, onların kabinede kalmasını istikrarın bir işareti şekilde algılıyor. En azından daha çok istikrarsızlık olmayacağı anlamında bir gösterge' şeklinde konuştu.

Merkezi Londra'da bulunan Capital Economics’in Gelişmekte Olan Ekonomiler Kıdemli Ekonomisti Neal Shearing ise 'Piyasalar, yeni kabinede iktisat yönetiminin korunacağını fiyatlamıştı. Bu nedenle kocaman bir hareketlenme yaşanmadı. Ama Şayet Babacan’ın kabinede olmayacağı anlamında bir İzah yapılsaydı piyasalarda katı bir tepki oluşabilirdi' dedi.

Türkiye ekonomisinin ati devirde önünde dışsal kırılganlıklara ek şekilde halen cari açığı düşürmek, enflasyonu hedeflenen seviyeye indirmek bunun şeklinde mühim zorluklar bulunduğunu anımsatan Shearing, 'Kabinede Babacan ve Şimşek’in olmaması hissedilirdi. Bu hal gerçekleşmedi' diye konuştu.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber