Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mayıs 2016 - 10:53 Yorum: 0

Yağışlar Çiftçiye Yaradı

Bitlis'in Ahlat Ziraat Odası (AHZO) Başkanı Necat Demirden, yaklaşık bir aydır aralıklarla devam eden yağışların özellikle ekili arazilere iyi geldiğini...

Yağışlar Çiftçiye Yaradı

Bitlis'in Ahlat Ziraat Odası (AHZO) Başkanı Necat Demirden, yaklaşık bir aydır aralıklarla devam eden yağışların özellikle ekili arazilere iyi geldiğini söyledi.

Bu yıl toprağın suya doyduğunu ve artık güneşli günleri beklediklerini ifade eden Demirden, "İl genelinde yaklaşık iki aydır aralıklarla yağan yağmur, çiftçilerin yüzünü güldürdü. Geçen yıllara göre, bu yıl yağmur çok iyi yağdı. Bu yıl toprak suya doydu. Çiftçilerimiz yağmurdan memnun ve yüzleri gülüyor. Artık yağışın durmasını bekliyoruz. Çünkü yağmurun fazlası da zararlı olabiliyor. Yağışın fazla olması buğdayda, pas oluşmasına neden olur. Bundan sonra havalar ne kadar güzel ve sıcak olursa bizim için o kadar iyi olur" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber