Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 23 Ocak 2018 - 11:28 Yorum: 0

Yağışlar Güzelhisar Barajına yarıyor

Aliağa'da mülkiyeti Petkim'e ait olan Güzelhisar Barajı, son yağışlarda İzmir'de doluluk oranı en çok artan baraj oldu.

Yağışlar Güzelhisar Barajına yarıyor

Aliağa'da mülkiyeti Petkim'e ait olan Güzelhisar Barajı, son yağışlarda İzmir'de doluluk oranı en çok artan baraj oldu. Önümüzdeki günlerde de devam etmesi tahmin edilen yağışların Güzelhisar Barajındaki doluluk oranını daha da arttırması bekleniyor.

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresinden (İZSU) edinilen bilgiye göre; 450 kilometre karelik yağış alanında bulunan ve 107 metre azami doluluğu ile havzasında 150 milyon metreküp su depolayabilen Güzelhisar Barajında doluluk oranı yüzde 75,42 olarak ölçüldü.

İzmir'in günlük 52 bin metreküplük içme suyu ihtiyacını karşılayan Güzelhisar Barajının doluluk oranı son yağışlarla birlikte yüzde 75,42'ye yükseldi. Yaz ve Sonbahar mevsimlerinin kurak geçmesi nedeniyle su seviyesi ciddi oranda azalan Güzelhisar Barajında son günlerde etkili olan yağışlar doluluk oranını arttırdı.

Güzelhisar Barajının tam doluluğa ulaşması halinde baraj havzasında biriken suyun düzenli olarak Güzelhisar Deltasında bulunan Güzelhisar Çayına salınması bekleniyor. Yörede tarım ile uğraşan çiftçiler su miktarının yükselmesinin ilçe tarımını olumlu yönde etkileyeceğini söylüyor. Yağışların devamı halinde 2018'in yaz mevsiminde susuzluk çekilmeyeceği belirtiliyor.

En yüksek Aliağa, en düşük Alaçatı

İZSU'dan derlenen bilgilere göre; İzmir'de bulunan barajların güncel doluluk oranları şöyle; Güzelhisar yüzde 75,42, Tahtalı yüzde 43,12, Ürkmez yüzde 68,90, Balçova yüzde 28,64, Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı ise yüzde 21,16.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber