Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 18 Ekim 2017 - 15:58 Yorum: 0

Yağız Avcı Marmaris’in WRC provasında zafer istiyor

Gelecek sene dünyanın en önemli motorsporları organizasyonlarından olan Dünya Ralli Şampiyonası'nın düzenleneceği Marmaris, bu hafta sonu Türkiye Ralli...

Yağız Avcı Marmaris’in WRC provasında zafer istiyor

Gelecek sene dünyanın en önemli motorsporları organizasyonlarından olan Dünya Ralli Şampiyonası'nın düzenleneceği Marmaris, bu hafta sonu Türkiye Ralli Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. WRC 2018 öncesinde prova niteliği taşıyacak ve uluslararası organizatörler tarafından da izlenecek rallide Yağız Avcı zafer arayacak. Altıncı kez şampiyon olmak isteyen Avcı, final yarışı olan Kocaeli Rallisi öncesinde puanları toplayarak avantaj elde etmek istiyor.

Türkiye'nin doğal güzellikleriyle ünlü ilçesi Marmaris, gelecek sene Dünya Ralli Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. 2010'dan sonra ilk kez ülkemizde düzenlenecek şampiyonada doğal parkuruyla dikkat çekecek Marmaris, bu hafta sonu Türkiye Ralli Şampiyonası ile son provasını yapacak.

Aynı zamanda Avrupa Ralli Kupası kapsamındaki Balkan yarışlarına da puan verecek organizasyonda büyük heyecan yaşanacak. Şampiyonun belli olacağı Kocaeli Rallisi öncesinde taşların yerine oturması adına kritik bir öneme sahip Marmaris Rallisi'nde Red Bull sporcusu Yağız Avcı birincilik arayacak. Altıncı kez zirvede yer almak isteyen Avcı, Bulgaristan ve Çanakkale'de podyumun ilk sırasını kapmıştı. Başarılı sporcu, co-pilotu Bahadır Gücenmez ile birlikte geçtiğimiz sene de Marmaris'te zirveye adını yazdırmıştı.

Ülkenin en heyecan verici ralli parkurlarından birine sahip Marmaris, 205 kilometre uzunluğundaki toprak zeminli 13 özel etaptan oluşuyor.

Bu yıl organizasyona, FIA tarafından atanan Avrupa'nın farklı ülkelerinden üst düzey gözlemci ve yöneticiler ile WRC fabrika takımlarının mühendis ve yöneticileri de katılacak. Ekipler, 20-22 Ekim tarihlerinde WRC'nin bir provası niteliğinde düzenlenecek olan Marmaris Rallisi'ne gelerek detaylı incelemelerde bulunacak ve 2018 için gerekli bilgileri toplayarak hazırlıklara başlayacak.

Yağız Avcı Marmaris’in WRC provasında zafer istiyor

Yağız Avcı Marmaris’in WRC provasında zafer istiyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber