Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 07 Mart 2015 - 11:28 Yorum: 0

Yağlı boya tablolara "gerçek materyal" dokunuşu

YYÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri, yaptıkları yağlı boya resimleri, gerçek malzemelerle birleştiriyor

Yağlı boya tablolara 'gerçek materyal' dokunuşu

VAN (AA) - ÖZKAN BİLGİN - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri, çizdikleri yağlı boya tablolarda gerçek materyalleri kullanıp, küçük dokunuşlarla 3 boyutlu tasarımlar elde ediyor.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nde 2 yıl önce öğretim görevlisi olarak görev yapan ve geçen yıl tayini Kastamonu Üniversitesi'ne çıkan Yrd. Doç. Teoman Çığşar'ın ilham verdiği öğrenciler, hocalarından öğrendikleri tekniği geliştirerek birçok çalışmaya imza attı.

Çığşar'ın girdiği resim dersinde öğrencilerin ufkunu ve yeteneklerini geliştirmek için yaptığı 2 ve 3 boyutlu tasarımlar, öğrencilere bugünkü çalışmaları için ilham kaynağı oldu.

Öğrenciler, geliştirdikleri çizimlerle resim sanatının dışına çıkıp bunu tasarıma dönüştürdü. Şimdiye kadar 80 civarında 3 boyutlu tasarım yapan öğrenciler, üniversitedeki atölyelerinde çalışmalarını sürdürüyor.

YYÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seyhan Kalaycı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmaların dönemin atölye hocası Çığşar ile başladığını anımsattı.

Öğrencilerin, Çığşar'dan aldıkları eğitimi sanata dönüştürdüklerini anlatan Kalaycı, yapılan tekniğin tam olarak resimle gerçeği birleştirerek 3 boyutlu çalışmalar elde etmek olduğunu ifade etti.

Kalaycı, "Asıl amaç, yapılan işlerin tasarımsal özeliğinin yanı sıra 3 boyutlu çalışmaları da elde edebilmek, esere sanki yanındaymış gibi, dokunduğunda tutabileceksiniz hissiyatını verebilmek. Aslında çalışmalarımız kolaj çalışmalarının ve çağdaş sanatın devamı niteliğinde" diye konuştu. 

- Geri dönüşüm malzemeleri de değerlendiriliyor

Yapılan işin en önemli özelliklerinden birinin de geri dönüşüm malzemelerinin çalışmalarla değerlendirilmesi olduğunu anlatan Kalaycı, böylece eserlerde farklılık ve özgünlük oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Kalaycı, "Eserler tamamıyla öğrencilerimizin yaratıcılığıyla şekilleniyor. Bu yaratıcılıkla alakalı bir durum. Çalışmalarımızı sadece öğrencilere tanıtmayacağız. Dönem içinde düzenleyeceğimiz sergilerle eserlerimizi halkımızın da beğenisine sunacağız" dedi.

Öğrencilerden Serdar Karatay ise arkadaşlarıyla istişare ederek klasik yağlı boyanın dışına çıkmak ve farklılık oluşturmak için bu çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Hazırlanan tablolara farklı materyallerle küçük dokunuşlar yaptıklarını kaydeden Karatay, "Her arkadaşımız birden fazla, kendine yakın bulduğu, farklı konularda çalışmalar yapıyor. Bu çizimler manzara, mimari, yöresel, portre, yemek ve benzeri konularda olabiliyor. Yaptıklarımız biraz da hayal gücüne dayalı. Şu ana kadar 80 civarında çalışma gerçekleştirdik" diye konuştu. 

Geçen yıl üniversitede eserlerini sergilediklerini belirten Karatay, çok güzel, olumlu tepkiler aldıklarını, bunun üzerine sanatı geliştirerek devam ettiklerini anlattı.

Karatay, çalışmalarında çok büyük emeği bulunan Yrd. Doç. Teoman Çığşar'a da arkadaşları adına teşekkür etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber