Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 10 Mart 2015 - 11:23 Yorum: 0

Yağlıdere'de fındık üreticileri bilgilendirildi

GİRESUN (AA) - Yağlıdere ilçesinde Tarım Kredi Kooperatifi tarafından fındık üreticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Tarım Kredi Bölge Müdür Yardımcısı Osman Tomruk,...

Yağlıdere'de fındık üreticileri bilgilendirildi

GİRESUN (AA) - Yağlıdere ilçesinde Tarım Kredi Kooperatifi tarafından fındık üreticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tarım Kredi Bölge Müdür Yardımcısı Osman Tomruk, İlçe Ziraat Odası'nda yaptığı konuşmada, üyelerin gelir seviyelerinin yükseltilmesi, girdi maliyetlerinin düşürülmesiyle ilgili uygun fiyata kaliteli ürün anlayışından hiçbir zaman vazgeçmediklerini söyledi.

 Fındık Araştırma İstasyonu ile beraber yapılan çalışmalar sonucu fındık bitkisine özel çotanak fertil gübresini ürettiklerini belirten Tomruk, "Bilinçli tarım yaparak yüksek verim ve kaliteli ürün için yenilikleri mutlaka takip etmeliyiz. Çiftçimizin alın terinin karşılığını alması için personelin de özverili çalışmaları gerekiyor. Her zaman sahada çiftçimizin yanında olacağız. Gübretaş tarafından fındık üreticisi için özel üretilen Çotanak Fertil Gübresi sadece Tarım Kredi Kooperatiflerinde satışa sunulmaya başlanmıştır’ ’dedi.

Gübretaş Bölge Satış ve Pazarlama Sorumlusu Ziraat Mühendisi Özcan Yiğci ise, tarımsal üretimde amaç, mümkün olan ve en yüksek verimli, kaliteli ürün elde etmektir. Bu amaca ulaşmakta en etkili faktör ise dengeli ve düzenli gübrelemektir. Dengeli ve düzenli gübrelemenin yolu ise analizden geçer. Toprak analizi ile toprakta bitkinin büyümesini ve gelişmesini sağlayan bitki besin maddelerinin eksiklikleri belirlenir. Analiz sonucuna göre hangi gübreden ne kadar, ne zaman ve nasıl verileceği belirlenerek gereksiz masraftan kaçınılmış olur. Analize dayanmadan gerçekleştirilen gübrelemenin toprağımıza, çevremize ülke ekonomisine ve çiftçilerimizin bütçesine verdiği zararlar küçümsenmeyecek kadar fazladır, bunun içindir ki mutlaka gübrelemeden önce toprak tahlili yapılmalıdır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber