Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 31 Mayıs 2016 - 20:03 Yorum: 0

Yağmur Yağdı Dereler Taştı

Çorum'un Osmancık ilçesinde aniden etkili olan sağanak yağış nedeniyle taşkın yaşandı.

Yağmur Yağdı Dereler Taştı

Çorum'un Osmancık ilçesinde aniden etkili olan sağanak yağış nedeniyle taşkın yaşandı.

Şiddetli yağmur nedeniyle Kavaközü Deresi, Leğen Deresi ve Uzunkavak Çayı'nda taşkın meydana geldi. Sebze bahçeleri ve tarım arazileri taşkından zarar gördü. Birkaç ev ile bir düğün salonu da selden etkilendi.

Osmancık Kaymakamı Cemalettin Dermicioğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Kadir Eskiadam, Bülent Karagöz ve DSİ yetkilileri selden etkilenen alanlarda incelemelerde bulundu.

Osmancık Belediyesi tarafından trafiğe kapanan Ergenekon Caddesi'nin tekrar açılması ile birlikte selden etkilenen yollarda temizlik çalışmalarına başlandı. Selden etkilenen bölgelerde zarar tespit çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Gemici ve Gürleyik mahalleleri selden etkilenirken, daha önceki yağışlarda yüzlerce ev ve işyerinin baskınlara maruz kaldığı Şenyurt Mahallesi'nde geçtiğimiz aylarda tamamlanan sel kanalı nedeniyle taşkın meydana gelmedi.

Osmancık'ta sık sık taşkınlarla anılan Tillim Çayı'ndan gelen sel suları Taşkın Koruma Projesi kapsamında inşa edilen kanaldan Kızılırmak'a tahliye edildi. Böylelikle Şenyurt Mahallesi ilk defa sel baskınlarından eskisi gibi etkilenmedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber