Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 29 Temmuz 2014 - 22:41 Yorum: 0

Yahudi yazar ve bilimadamı Finkelstein gözaltına alındı

ABD'de İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden ünlü Yahudi yazar ve bilim adamı Norman Finkelstein ve yaklaşık 20'ye yakın arkadaşı gözaltına alındı.

Yahudi yazar ve bilimadamı Finkelstein gözaltına alındı

İsrail'in Filistin'e yönelik uygulamalarını ağır biçimde eleştirmesiyle tanınan politika bilimcisi Finkelstein ve arkadaşlarının gözaltına alınmasına sebep olan protesto, New York'ta bulunan İsrail’in BM Daimi Temsilciliği önünde gerçekleşti.

İnternet üstünden protesto çağrısı oluşturan Finkelstein'e oldukça çok Amerikalı aktivist destek verdi. Yerel saatle 12.00 sıralarında İsrail misyon binası üstünde toplanan göstericiler, New York'un en işlek arterlerinden 2. Cadde'yi trafiğe kapatmak istedi. Cadde üzerine yatarak trafiği kesen Finkelstein ve başka eylemcilere ilk müdahale İsrail’in BM Daimi Temsilciliği önünde nöbet tutan güvenlik güçleri nedeni ile yapıldı. Olay yerine fazla fazla sayıda polis ekibi sevk edilirken, bir küme vatandaş da sloganlar atarak göstericilere destek verdi. 

Elleri kelepçelenen göstericiler, polis araçlarına bindirilerek sorgulanmak üzere merkeze götürüldü.

Finkelstein, İsrail'in Nazilerin uyguladığı zulmü istismar ederek Filistin'de işlediği suçlara meşruluk katığını savunuyor. 

Muhabir: Bilgin S. Şaşmaz
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber