Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 20 Ekim 2014 - 15:33 Yorum: 0

Yakılan Kuran kursunu görünce gözyaşlarını tutamadı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, IŞİD'in Kobani'ye saldırıları bahanesiyle yapılan izinsiz gösterilerde yakılan Kur'an kursunu görünce duygusal anlar yaşadı

Yakılan Kuran kursunu görünce gözyaşlarını tutamadı

VAN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Van'da IŞİD'in Kobani'ye saldırıları bahanesiyle yapılan izinsiz gösterilerde yakılan Kuran kursunu görünce gözyaşlarını tutamayarak ağladı.

İl Yerel Yönetimler Danışma Kurulu toplantısına katılmak üzere Van'a gelen Gül, yaşanan olaylarda zarar gören esnafları ziyaret etti.

Gül, AK Parti il teşkilatını ziyaretinin ardından gösteriler sırasında yakılan Değerler Kuran Kursu ve inşaatı devam eden Bediüzzaman Said-i Nursi Külliyesi'ne geçti.

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi ile Kuran kursunu gezen  Gül, burada gördüğü manzara karşısında gözyaşlarını tutamayarak ağladı. 

Gül, olayın nasıl gerçekleştiği konusunda Van Müftüsü Nimetullah Arvas'tan bilgi aldı. Bediüzzaman Said-i Nursi Külliyesi inşaatını da gezen Gül, burada meydana gelen zarar hakkında bilgilendirildi. 

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Gül, külliyeyle bir eğitim yuvasının inşa edilmek istendiğini ancak saldırıların ardından meydana gelen zararın 6 milyon lira olduğunu bildirdi.

Bediüzzaman Said-i Nursi'nin bölgenin yetiştirdiği önemli İslam alimlerinden biri olduğunu ifade eden Gül, şöyle konuştu:

"Kendisi de Kürt, 'Said-i Kürdi' olarak risaleleri yazan bir bilim adamı. Zamanın müceddidi ve çağımıza hala ışık tutan bir alim. Bediüzzaman'ın isminin olduğu bir yerin ve karşısındaki Kuran kursunun böyle hunharca, hiçbir kitapta, dinde, ideolojide olmayan bir şekilde yakılması, molotofkokteyli atılması gerçekten insanlıktan nasibini almayan kişilerin işi. Telin ediyor, lanetliyoruz. Bu Bediüzzaman Said-i Nursi'nin mirasına, Kürtlere, bu bölgenin bütün şahsiyetlerine, insanlığa hakarettir. CHP'nin tek parti zamanında Kuran kurslarını ahıra çevirdiğini biliyoruz. Maalesef Kürtlerin CHP'si olmaya yönelik böyle bir arzu içine girdiği görülen HDP'nin sokak çağrıları üzerine, Kuran kurslarının molotoflarla yakılması, başta Kürt halkımız olmak üzere hiçbir vatandaşımızın kabul edebileceği bir şey değil. Şiddetle lanetliyoruz. Bu olaya karışanların hukuk önünde hesap vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın."

Bediüzzaman Külliyesi heyetinin uğradığı zararların en kısa zamanda telafi edileceğini, devletin ve hükümetin bu yapılanların bir daha yaşanmaması için her türlü tedbiri alacağını vurgulayan Gül, Kuran kursu ve külliyenin bu hale getirilmesini, bununla ilgili alınacak tedbirleri "özgürlük kısıtlanıyor" diye eleştirenleri de bu görüntülerle baş başa bıraktığını ifade etti.

"İnşallah başta bölge halkı olmak üzere bütün milletimiz bunu yapanlara gereken siyasi ve toplumsal tepkiyi ortaya koyacaktır" diyen Gül, incelemelerinin ardından Şerefiye Mahallesi'nde bulunan ve olaylar sırasında 3 aracı yakılan Kızılay Kan Merkezi'ne giderek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber