Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 13 Mayıs 2016 - 13:08 Yorum: 0

Yalçın Topçu: “Bizimle Dost Olduğunu İddia Edenler Terörü Destekliyorlar”

Kırşehir'e özel bir program ve nikah törenine katılmak için gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Bizimle dost olduğunu iddia edenler terörü...

Yalçın Topçu: “Bizimle Dost Olduğunu İddia Edenler Terörü Destekliyorlar”

Kırşehir'e özel bir program ve nikah törenine katılmak için gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Bizimle dost olduğunu iddia edenler terörü destekliyorlar" dedi.

Katıldığı nikah töreni öncesinde konuşan Topçu, Paris, Madrid, Roma ne kadar güvenli ise Ankara'nın da o kadar güvenli olduğunu söyledi. Topçu yaptığı açıklamada, "72 düvelle savaşıyoruz. Biz biliyoruz ki uluslararası kurum ve kuruluşlarda bizimle dost olduğunu iddia edenler, bölücü terör örgütünü hem lojistik olarak hem de diğer yönlerden destekliyorlar. Kalbimizde patlayan bombaların arkasında kimler olduğunu devlet ve millet olarak çok iyi biliyoruz. Bu noktada devlet ve millet olarak terörün her türlüsünün kökünü kazımaya hazırız. Kendilerini demokratik ve ileri olarak görenler Türkiye Cumhuriyeti Devletinin terörle mücadelesinde yardımcı olurlar" diye konuştu.

"KENDİ BAŞKENTLERİNİN GÜVENLİ OLDUĞUNU ZANNEDİYORLAR"

Dünyadaki diğer ülkelerin başkentleri ne kadar güvenli ise Ankara'nın da o kadar güvenli olduğunu belirten Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"New York ne kadar güvenli ise Ankara da o kadar güvenli, Moskova ne kadar güvenli ise Ankara da o kadar güvenli, Paris, Madrid, Roma buralar ne kadar güvenli ise Ankara da o kadar güvenli, Türkiye'nin yanında olurlarsa kendileri de kazanır. Türkiye Devletine açık yada gizli düşmanlık edenler bunu kendi halklarına dahi anlatamazlar. Şehitler yüreğimizi parçalıyor. Bilinsin ki bizim milletimiz ölecekse de adam gibi ölür. Ama diz çökmez. İlahi kaderi yazan bozar. Milletimiz ve devletimiz kararlı terörü bitireceğiz."

"MUHALEFET ÜLKE MESELELERİNDE POZİTİF OLMALIDIR"

Ülke meselelerinde muhalefetin takındığı tavrın negatif olmaması gerektiğine işaret eden Yalçın Topçu, "Siyaset daha pozitif ve yapıcı noktada olmalı, ülke meselelerinde muhalefet pozitif olmalıdır. Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanının son günlerdeki konuşmaları bir kere daha bütün milletimizi hayrete düşürmüştür. Genel Başkanın bu konuşmalarına alıştık artık. Ama bu durumdan ülke zarar görüyor. Daha ötesi de kendi partisi zarar görüyor. Muhalefet ettiğini zannedenler kendisinden daha büyük olan bir parti karşısında çaresizliğini sergilemekten başka bir şey ifade etmiyor. Görünen de o ki birtakım güçler çukurlar tarafını desteklerken siyaseti de dizayn etmeye çalışıyor. Bunu CHP'de kısmen de olsa başardılar. Siyaset dışarıdan dizaynlara müsaade etmemeli" ifadelerini kullandı.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNİN TARTIŞILMAMASI AKIL TUTULMASIDIR"

Başkanlık sisteminin muhalefet tarafından tartışılmamasını akıl tutulması olarak gördüğünü söyleten Topçu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Başkanlık sistemin tartışılmamasını siyasi akıl tutulması olarak görüyor ve yorumluyorum. Başkanlık sistemi ve yeni anayasa Türkiye'nin acil ihtiyacıdır. Milletin istediği kendisine dar gelen sistemi atmaktır. Üniter yapımızı muhafaza eden bir anayasa ve başkanlık sistemi, Tayyip Erdoğan varken korkularından muhalefet, vazgeçmeli."

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Hendek ailesinin nikah törenine katıldıktan sonra Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Rektör Vatan Karakaya'yı makamında ziyaret etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber