Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Mart 2015 - 13:48 Yorum: 0

Yalıtım malzemelerinden kuluçka makinesi yaptı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan Hüseyin Şahbaz, eski yalıtım malzemeleri kullanarak yaptığı kuluçka makinesiyle civciv üretmeyi başardı

Yalıtım malzemelerinden kuluçka makinesi yaptı

YOZGAT (AA) - Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan Hüseyin Şahbaz, eski yalıtım malzemeleri kullanarak yaptığı kuluçka makinesiyle, civciv üretmeyi başardı.

Sorgun'da 9 yıldır su tesisatçılığı yapan Şahbaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, beslediği 12 tavuktan yeteri kadar verim alamayınca, kuluçka makinesi yapmaya karar verdiğini anlattı.

Mikrodalga fırınının motoru ve tabağı, bilgisayar fanı, dijital termostat, zaman rölesi, ampul, nemlendirme kabı ve sandviç panelini kullanarak kuluçka makinesi yaptığını belirten Şahbaz, kuluçka makinesine 10 yumurta koyup, gerekli ortamı sağlayarak 21 gün beklediği söyledi. Bu süre sonunda 10 yumurtanın 3 tanesinden civciv çıktığını dile getiren Şahbaz, "Kış ayı nedeniyle boş zamanlarımı kuluçka makinesi yaparak geçiriyordum. 30 günde tamamladığım kuluçka makinesine 21 gün önce 10 yumurta koydum. Dünden itibaren civcivlerimiz çıkmaya başladı. 3 civcivimiz çıktı kuluçkadan. Diğerlerinin de çıkmasını bekliyoruz" dedi.

Kuluçka makinasından verim aldığı için mutluluğunu ifade eden Şahbaz, şimdilik kendilerine yetecek kadar civciv üretip beslemeyi planladıklarını kaydetti. 

Çevresinden de olumlu tepkiler aldığını söyleyen Şahbaz, kuluçka makinesini duyan arkadaşlarının ve komşularının, kendilerine de böyle bir kuluçka makinesi yapmasını istediklerini aktardı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber