Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Eylül 2016 - 15:18 Yorum: 0

Yalova Barosu’ndan adli yıl mesajı

Yalova Barosu Başkanı Hakan Gergeroğlu, "15 Temmuz günü devlet sırtından vurulsa da, devlet ve millet bir demokrasi zaferi kazanmıştır. Yargının görevi...

Yalova Barosu’ndan adli yıl mesajı

Yalova Barosu Başkanı Hakan Gergeroğlu, "15 Temmuz günü devlet sırtından vurulsa da, devlet ve millet bir demokrasi zaferi kazanmıştır. Yargının görevi bu zaferi adaletle taçlandırmaktır" dedi.

Adli yıl açılışı dolayısıyla yazılı bir açıklama yayınlayan Baro Başkanı Hakan Gergeroğlu, 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişiminin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yok etmeye yönelik gerçekleştirildiğini dile getirdi. Ardından ilan edilen OHAL ve yapılan düzenlemelerin devletin kendini koruma refleksi olduğunu belirten Hakan Gergeroğlu, "Ancak devletin bu kapsamda yargıyı kullanması kabul edilemez. Adaletin devletin temeli olduğunu kabul ediyorsak, yargının adaleti sağlamaktan başka hiçbir maksadı olamaz. Yargı gerekirse vatandaşı devletin gücüne karşı koruyacaktır. Yargı, adaleti sağlayacak yegane güçtür. FETÖ'nün yargı sistemini her yıl daha fazla ele geçirmesi adaleti işlevsiz hale getirmiş ve bu yapı kendi dışında ki bütün adalet çalışanlarını pasifize ederek gelecek beklentilerini de köreltmiştir. Bu yapılanmanın sadece adalet sistemi içerisinde değil, bütün devlet mekanizmasında olduğu herkesin malumuydu, ancak 15 Temmuz günü yaşananlar cemaat yapılanmasının ülkemize ne kadar zarar verebileceği veya bu yapılanmanın devletin içine ne kadar sızdığını gözler önüne sermiştir. Cemaat yapılanmasının bir menfaat yapılanması olduğu ve kendi menfaatleri için devleti soyabilecekleri, birçok insanın önüne geçmek için onların haklarına tecavüz edebilecekleri biliniyor, Ergenekon ile Balyoz davalarında olduğu gibi bu amaçları için yargıyı kullandıkları da aşikardı. Ama dereyi geçerken sırtına bindiği kurbağayı sokan akrep gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yok edecek plan ve eylemler içine girebileceklerini kabuslarımızda görsek inanamazdık. 15 Temmuz Günü yaşananları anlamak aradan geçen 45 günden sonra bile mümkün değil. Emperyalist güçler tarafından Arap baharı adı altında Irak, Mısır, Libya, Suriye laboratuarlarında geliştirilmiş ve uygulandığı ülkede iç savaş, kan ve yıkım getiren düzeneğin Türkiye'de de devreye sokulmak istendiği bu kadar aşikarken, biz bu kalkışmanın PKK ve onun yandaşlarından olabileceğini tahmin ederken, Türk ordusunun kendi meclis ve halkını bombalaması, yazılabilecek senaryonun en korkuncuydu" diye konuştu.

Yalova Barosu’ndan adli yıl mesajı

Yalova Barosu’ndan adli yıl mesajı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber