Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Mart 2017 - 14:43 Yorum: 0

Yalova "dirençli il" seçildi

Afetlere hazırlıklı şehir olmak için gerekli 10 kriteri yerine getiren Yalova Belediyesi'ne sertifikası teslim edildi.

Yalova 'dirençli il' seçildi

Afetlere hazırlıklı şehir olmak için gerekli 10 kriteri yerine getiren Yalova Belediyesi'ne sertifikası teslim edildi.

Türkiye'nin dönem başkanı olduğu Avrupa Afet Risklerinin Azaltılması Forumu'nun (EFDRR) toplantısı, akademisyenler, özel sektör, STK'lar ve ilgili diğer kuruluşlarının temsilcilerinin iştirakiyle İstanbul'da gerçekleştirildi. AFAD ve UNISDR iş birliği ile desteklenen "Şehirler Dirençli Hale Geliyor-Şehrim Hazırlanıyor" kampanyası kapsamında afetlere hazırlıklı birer şehir olmak için gerekli 10 kriteri yerine getiren Yalova Belediyesi'ne toplantıda sertifikası teslim edildi.

Daha önce Gaziantep'in aldığı sertifikayı almaya hak kazanan Yalova, İstanbul, Antalya ve Kocaeli'ne "Dirençli Şehir" sertifikası törenle teslim edildi. Yalova adına sertifikayı Belediye Başkan Yardımcısı Dinçer İlhan teslim aldı. İlhan, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a sertifikayı teslim ederek, toplantı hakkında bilgiler verdi.

"1999 depremi Yalova'nın afet konusunda bilinçlenmesinin en önemli unsuru oldu" diyen Başkan Vefa Salman, "Yalova birinci derece deprem bölgesi. 1999'da yaşadığımız acı tecrübe bu konuda hepimizin bilinçlenmesine vesile oldu. Ancak zaman geçtikçe insanlar yaşanılanları unutabiliyor. Gelecek nesillerin aynı acıyı yaşamaması için bizlere büyük sorumluluk düşüyor. Elimizi taşın altına koyuyoruz. Çünkü afetlerin değil, afete hazırlıksız yakalanmanın ölümlere sebebiyet verdiğini biliyoruz. Bu konuda radikal olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Yalova "dirençli il" seçildi

Yalova "dirençli il" seçildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber