Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Mart 2015 - 12:13 Yorum: 0

Yalova Halk Sağlığı Müdürü Dedecan:

"Mevsimsel grip ülkemizde ve dünyada her yıl milyonlarca insanı etkilemekte ve oldukça fazla sayıda hastane yatışlarına ve ölümlere neden olmaktadır"

Yalova Halk Sağlığı Müdürü Dedecan:

YALOVA (AA) - Yalova Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Dedecan, "Mevsimsel grip ülkemizde ve dünyada her yıl milyonlarca insanı etkilemekte ve oldukça fazla sayıda hastane yatışlarına ve ölümlere neden olmaktadır" ifadesini kullandı.

Dedecan, yaptığı yazılı açıklamada, grip rahatsızlığının, solunum yollarında çok yaygın görülen bir hastalık olduğunu belirtti.

Baş ağrısı, yüksek ateş, yorgunluk, boğaz ağrısı, burun akıntısı, hapşırık ve kuru öksürük gibi belirtilerinin olduğunu aktaran Dedecan, şunları kaydetti:

"Mevsimsel grip ülkemizde ve dünyada her yıl milyonlarca insanı etkilemekte ve oldukça fazla sayıda hastane yatışlarına ve ölümlere neden olmaktadır. Grip hastalığının tedavisinde antibiyotikler etkili değildir ve çoğu zaman gereksiz olarak kullanılmaktadır. Gereksiz antibiyotik kullanımı, bakterilerde direnç gelişimine neden olarak bazı enfeksiyonların tedavisini geciktirdiği gibi tedavi masraflarını da artırmaktadır. Bu hastalık süresince bol sıvı alımı ve istirahatin tedavide önemli yeri vardır. Bolca sıvı gıdalar alınmalı, sebze ve meyve tüketilmelidir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber